12047319_10153581921106886_877621893_n

Indlægget er sponsoreret af Lidl.

Dengang, jeg forelskede mig i Jon og til min store iver erfarede, at han også var pjattet med mig, var der kun ganske få ting, der bekymrede mig. Det ene var, at skuespillere har nogle vanvittigt skæve arbejdstider, og jeg havde egentlig en lille parcelhusdrøm med noget med 8 til 16-jobs kørende oven i bøtten. Den anden bekymring var, at en skuespillers indtjening ofte er meget svingende, og jeg havde ikke kendt Jon længe, før jeg opdagede, at han tog sin økonomi meget, meget lidt seriøst.

Den med arbejdstiden åd jeg bare. Og ret hurtigt opdagede jeg, at den faktisk gled overordentligt let ned. Der går ikke lige så hurtigt hverdag i den, når hverdagen er omskiftelig, og det har en stor charme, har jeg erfaret.
Angående det med økonomien besluttede jeg mig for, at jeg så måtte få styr på min egen økonomi i første omgang, og så kunne det være, det hele blev lettere at overskue. Da Jon og jeg så besluttede os for at flytte sammen, fandt vi ud af, at det at have fællesøkonomi ville være den eneste måde, vi/han ville kunne betale huslejen et halvt år frem i tiden på det pågældende tidspunkt, så jeg krævede, at vi indførte en økonomi meget a la den, de råber op om i Luksusfælden. Min søde hippiemand slog sig nu noget i tøjret, men efter bare et par måneder var han stor fan af konceptet, og vi kører nu på tredje år med en form for pengekasse, hvor vi hælder overskydende midler ned, de måneder, hvor vi tjener mere, og den sponsorerer så de måneder, hvor vi tjener lidt.
Desuden har vi faste budgetter for, hvor mange penge, vi må bruge hver måned på eksempelvis mad, diverse, vi får begge lommepenge og så videre. Vi vil hellere have pengene i banken eller kunne købe noget nice (så som store højttalere eller YSL-tasker) end at se dem smuldre på takeout og klatteri. Derfor lægger vi madplan og køber ind i de billige supermarkeder.

Jeg har altid været glad for Netto, da den jo findes ret mange steder i  Danmark, men siden min tid som studerende i Berlin i 2007, har jeg også haft en stor kærlighed for Lidl, som findes overalt i Tyskland. I Lidl kan man eksempelvis købe tysk slik til fantastiske priser (og det skal man altså ikke kimse af). De har også et stort udvalg af friskbagt brød og kager, økologiske grøntsager og store bøffer og medisterpølser. Og deres priser er meget svære at slå.
Desuden har Lidl lanceret en serie af produkter til husholdningen, som blandt andet består af de sager, man bruger til badet og ikke mindst vaskemidler. Vi bruger selv vaskemidlerne, som er uden parfume og tilsætningsstoffer, de er pæne og neutrale at se på, og så koster de mindre end de andre konkurrerende mærker. Dem har vi kørt med et lille halvt år nu, og det har jeg ingen planer om at ændre på.

I anledningen af, at julen er nær (det er den altså – der er under tre måneder til!) har jeg fået lov i samarbejde med Lidl at udlodde et gavekort på 2.000 kr. til købmandsvarer, fødevarer, sukkervarer og alt det, man har brug for i det daglige, til lige netop Lidl. Og man kan virkelig købe meget for så mange penge!
Om man vil bruge gavekortet på at købe stort ind i deres vinafdeling og lave en hjemmelavet slikbuffet (inspiration gives her) for at fejre efterårets komme med alle sine veninder, om man vil gemme pengene til julemaden, eller om man hellere vil bruge det lidt af gangen og så have til nærmest en måneds madvarer (alt efter hvor mange, man deler med), må man helt selv om!

Det eneste, man skal gøre for at deltage, er at skrive en kommentar til dette indlæg! Hvad man vil skrive, må man sørme også selv om. 🙂
Jeg trækker en vinder onsdag d. 7. oktober, som offentliggøres her på bloggen.