12325135_10153685935646886_818762117_n

Indlægget er sponsoreret af Unicef.

Det er første gang, jeg holder jul med gående børn i huset. Sidste år var krapylerne stadig kun i kravlestadiet, og de havde indenfor nylig tid opdaget, at de hver havde en næse. Men at gå i gang med at forklare dem om julemanden og risalamande havde nok været at strække den.
I år er de meget sjovere i den henseende! Hugo er kæmpe-fan af juletræer, Berta elsker appelsiner, og i sidste uge kom Julemanden på visit i deres vuggestue, og de eneste børn, der ikke skreg i skræk var Hugo og Berta! Jeg elsker det!
… Altså ikke det faktum, at de andre børn blev bange, men at MINE unger kunne sætte pris på den tykke hyggebebuder!

Jeg elsker at pakke gaver ind og har i år lavet to pakkekalendre og indtil videre har jeg stået for tre pakkespil. Måske er jeg kommet for nemt om ved det på julegavefronten, men jeg købte altså alle gaver til hele min alsiske familie på en time torsdag eftermiddag i sidste uge. Min far kom nemlig til København på visit om fredagen, og snu, som Jon og jeg jo er, regnede vi ud, at hvis pakkerne var i hus, kunne min far stå for at fragte dem til Sønderjylland, så vi slap for at sende dem med posten, da vi i år fejrer jul med den Lange side af familien.

12348547_10153685935711886_1644949479_n
Jeg købte fem gaver på en time, og det var alt andet end stressende. Der var julepynt overalt i gaderne, folk, jeg stod i kø med, var i vanvittigt godt julehumør, der var bjældeklang i alle højttalere, og jeg spottede faktisk en julemand på Købmagergade.
Vi har netop uddelegeret madlavningen til hele Lange-familien, så alle kommer med noget hver, og så er planen, at vi skal pynte træ med ungerne d. 23. december. Jeg er stensikker på, at Hugo flår alle grenene af, hvis han ser sit snit, men heldigvis har vi 2 meter og 72 centimeter til loftet, så hvis alt andet glipper, må vi hejse træet op, så han ikke kan nå det. 🙂

Jeg ELSKER jul! Julen handler om at spise mere, end man plejer, være sammen med dem, man bedst kan lide, synge, danse og give hinanden gaver. Det er alt godt i en stor, blød klump! Hvis man kunne presse koncentrat af denne klump, er jeg sikker på, at man ville sidde tilbage med litervis af overskud med et strejf af høje grin og en duft af hygge. Og det kunne være så dejligt, hvis man kunne smøre den masse ud i et fint lag, så den dækkede resten af året.

12064348_10153685935736886_842375315_n
En gave-idé, som passer perfekt ind i julens ånd, som handler om at nyde sin familie og forkæle dem og andre, er en verdensgave fra UNICEF! Når man køber sådan én, giver man både en gave til en, man kender, og til en, man ikke kender.
Den, man ikke kender, får noget, han eller hun virkelig kan bruge i hverdagen, og som giver overskud. På en nødvendig og basal måde.
Den, man kender, får et gavebevis på, at han eller hun har været med til at sikre nogle nødvendigheder for nogle mennesker på den anden side af jorden. Han eller hun får i april også en email, der fortæller præcis hvor i verden, gaven har gjort forskel. Hvis man kunne presse koncentrat ud af dén klump, ville den nok indeholde det samme overskud som julens, tror jeg.

Jeg har fået lov at udlodde fem julenødhjælpspakker, som Bloggers Delight har købt af Unicef, og som fem vindere altså modtager gavebevis på. De er så lige til at pakke ind og lægger under juletræet, og så er den gode stemning og overskuddet givet videre. Og det er jo det, det hele handler om, kan man sige.
En julenødhjælpspakke koster 150 kr., og den består af et varmt tæppe til børn, 11 poser beriget mælk og 11 poser nærende jordnøddepuré til behandling af underernærede børn.
Tænk, at man kan få så mange gode ting for 150 kr

12346820_10153685935746886_266491675_n
For at deltage i konkurrencen skal man skrive en kommentar til indlægget her, hvor man fortæller, hvem man ville give sin verdensgave til, hvis man vinder. Hvem, der ville blive glad for at få et bevis på, at en pose overskud var blevet sendt videre med en stor, rød sløjte og hans eller hendes navn på. 🙂
12358387_10153688516491886_1124535969_n

GLÆDELIG JUL! Og lad os alle sammen huske at sende overskuddet videre. Om det er i form af komplimenter til folk på gaden, pakkekalendre eller verdensgave, som kan købes lige her.

Jeg offentliggør vinderne af konkurrencen på tirsdag i næste uge. Good luck! 🙂