12784711_10153829153066886_158932978_n

Ungerne sover tidlig lur. Det gør de, fordi de (som de bavianer, de er), stod op klokken 4 i “morges”. Jon sover også, og det gør han, fordi han først gik i seng kl. 6.30. I nat fik Leonardo DiCaprio og en masse andre nemlig en Oscar, og den slags kan min skuespiller-mand ikke finde ud af at gå glip af. 🙂

Klokken syv i morges loadede jeg ungerne op i Bugaboo’en, og så gik vi en lang tur og talte om flag, skilte, gravkøer, damer og alt det andet, vi kom forbi. KÆFT, hvor er det dog meget sjovere at have talende børn! Vi rundede Skuespilhuset, hvor vi i stedet for at gå udenom trappen udenfor tog en lille elevator fire trin ned. Den gik dog desværre i stykker på halvvejen, så jeg måtte ringe efter hjælp og derefter se både Hugo, Berta, vogn og mig selv blive halet op af dybet af to (heldigvis stærke) mandfolk.
Vi endte vores farefulde færd i Frihavnen klokken lidt over otte, hvor jeg fejlagtigt troede, at Gubi holdt lagersalg (pænt træls med forkert adresse og sågar kort her), men da det ikke viste sig at være tilfældet, tog vi en bus til Østerport, hvor vi efter at have siddet fast i endnu en elevator, tog S-toget hjem. Det var en smuk og solbeskinnet tur, som egentlig ikke blev ringere af, at jeg sparrede de penge, jeg ville have brændt af på interieur.

Derhjemme lavede vi legemad i legekøkkenet i en rum tid, inden jeg kastede mine trætte unger, som ikke længere kunne enes om stof-spegepølsen og plastik-flûtes’ne, i seng og mig selv i sofaen med det nye Eurowoman. På side 52 fandt jeg en artikel om Hella Joof, som modigt lægger ud med at dele ‘Hellas 10 bud’. De ti gjorde, at jeg blev i rigtigt godt humør nede på bunden af maven. Derfor deler jeg dem nu her i håb om, at den følelse vil sprede sig som salmonella fra min mave til jeres … 😉

Særligt er jeg vild med 1., 6., 7., 9. og 10. bud. <3

  1. Det største af alt er kærlighed. Det er vigtigere end alt andet. Vand kærligheden, så den ikke tørrer ud. Og tak den, hver gang du møder den.
  2. Spar ikke på kærligheden. Elsk alt, hvad du kan. Men du må ikke lade som om. Du må ikke handle med kærligheden. Og du må ikke jaske med den.
  3. Du skal huske at slappe af. Trække stikket. Sove på sofaen midt på dagen. Lade opvasken stå. Gå på bade tæer i græsset.
  4. Tilgiv dine forældre. De gjorde det så godt, de kunne. De var også små børn engang med store knæ og bange øjne. Du får selv brug for tilgivelse, når du en dag bliver mødt af dine egne børns vrede.
  5. Du må ikke tage et andet menneskes liv. Selvfølgelig må du ikke det. Men du må heller ikke ødelægge et andet menneskes livsglæde. Du må ikke mobbe, og du må ikke lægge fælder. Og du må ikke glæde dig, når det går andre dårligt. Eller når din veninde har fået stor røv og forkølelsessår.
  6. Du må gerne blive skilt, hvis du har giftet dig med den skrupforkerte. Men hvis du har giftet dig med den rigtige, så prøv at finde kærligheden frem igen. Måske ligger den pakket ned i en kasse sammen med vintertøjet. Måske har du glemt den oppe i sommerhuset. Husk, at nissen flytter med. Hvis du ikke har fået styr på dine dæmoner i dit første ægteskab, vil du møde dem i dit næste. Og det næste …
  7. Det, der er dit, er dit, og det, der er andres, er ikke dit. Man kan ikke tage noget fra hinanden. Den mand eller kjole eller det job, der gør din veninde lykkelig, vil du slet ikke have. Du vil hellere have din egen mand og din egen kjole og dit eget job. Der er ingen grund til at være misundelig. Der er nok til os alle.
  8. Du må ikke bagtale hverken dine venner eller dine fjender. Sig tingene til folks ansigt, men mærk lige først efter, om du kommer i et kærligt ærinde. Hvis ikke, er det tit bedre at tie.
  9. Glæd dig over alt det, der er dig. Din krop, din sjæl, din højde, din vægt. Du er præcis, som du skal være. En sjæl i en krop. Kroppen skal du passe på, så sjælen har et godt sted at bo. Du må ikke tale grimt til og om din krop. Så bliver den ked af det, og så strammer den om sjælen.
  10. Husk, at livet er en rejse, og nogle gange ender man i en anden by end den, man havde købt billet til. Så må man anskaffe sig et kort over den nye by og glæde sig over dens floder og tårne og spir. Husk, at livet bliver bedre og bedre for hver dag, der går. Men det er en hemmelighed.

Så tak til Hella Joof og Eurowoman for det kirsebær på min Mondae. 😉