FaceYourFear_Dk_4
Indlægget er sponsoreret af Samsung.
Så er vi nået til sidste afsnit i youtube-følgetonen om MM versus Edderkoppen! Eller Edderkoppen versus MM … Og jeg er meget lettet over at kunne fortælle, at forsøget virkede som håbet!
Jeg troede faktisk ikke helt på det, for jeg har jo set mange edderkopper gennem mit liv, og det har sådan set gjort det modsatte end at helbrede mig. Men det er nok det med, at jeg i dette forsøg bliver tvunget til at forblive i situationen, som psykologen også siger i videoen, i stedet for at stikke halen mellem benene. Og personligt synes jeg også, at det har haft en effekt, at jeg har fået noget mere viden om edderkopper sådan generelt. Jeg fik en masse info om de forskellige racer, mens jeg sad dér og gloede på en animeret version af dem i min dykkerbrille, hvilket hjalp mig til at forstå dyret bedre.

Efter forsøgets afslutning blev jeg atter bedt om at nærme mig beholderen med kæmpestore Elizabeth, og denne gang havde jeg ikke de store skrubler. Første gang, jeg var i nærkontakt med hende, svedte jeg over hele kroppen og havde det fysisk og psykisk dårligt. Desuden insisterede jeg på konstant at kende hendes præcise koordinater, når vi var i samme rum. Når jeg kunne se hende, tog jeg ikke øjnene af hende, og når jeg ikke kunne, spurgte jeg ind til hendes forhold. Altså var buret nu forsvarligt lukket, kunne hun finde på at kravle ud og lede efter mig, og så videre.

Efter at videoen herunder blev optaget, blev jeg bedt om at posere til nogle billeder, og det gjorde jeg så. Med ryggen til edderkoppen. Og derefter gik jeg hen og satte mig i en sofa med ryggen til glasburet, og her sad jeg så og sludrede med en finsk youtuber – uden at tage notits af, hvor krabaten befandt sig. Det er ALDRIG sket før!

Jeg følte mig så lettet og glad over mine resultater, da jeg om aftenen fløj hjem til Danmark, og samtidig var jeg noget spændt på det videre forløb. Den måde, jeg havde mødt dagens gæst, Elizabeth, var jo meget opstillet, og jeg var derfor ret spændt på, om jeg ville have det på samme måde, når jeg helt uforvarende ude i kolonøjseren i muligvis nær fremtid atter ville blive overrumplet af en edderkop – dog formodentlig én i en noget anden størrelse.
Psykologen anbefalede mig at opsøge oplevelsen. Mit nye, “positive” forhold til edderkopper skal gerne vedligeholdes og styrkes, og han anbefalede også, at vi lod ungerne se og studere edderkopper, så de ikke vokser op med den samme frygt som den, jeg har (haft).
Og det er sket! Jeg har haft op til flere edderkoppe-encounters siden hjemkomsten! Og dem vil jeg berette om i mit sidste indlæg om Samsungs edderkoppe-eksperiment i næste uge. 🙂