15354265_10154478262496886_384068501_o
I Langehjemmet er vi ikke særligt gode til potteplanter. Vi har en enkelt, som vi skiftes til at drukne-dræbe og udtørre – sådan fra uge til anden. Til gengæld er vi ret ferme til afskårne blomster. Jon er ganske gavmild med at sende buketter til mig på arbejdet, faktisk, og det sker heller ikke voldsomt sjældent, at han tager en dusk med hjem, når han har været nede at handle.
Selv er jeg vild med at købe blomster på Kultorvet, som nærmest er vores baghave. De mænd, der driver biksen er umådeligt joviale, og det er altid lidt hyggeligt.

I disse vinterkolde tider er jeg glad for tulipaner. Helst de hvide, egentlig. Måske fordi, jeg har en tendens til at blande lidt for mange farver ind i vores indretning (jeg skal virkelig vare min købelyst her i Marrakech), og derfor er hvide tulipaner et sikkert valg. Desuden har jeg vaser i alle farver, former og afskygninger, så også derfor må indholdet godt være knap så spraglet.

I dagens kalenderlåge har jeg fået lov at udlodde to meget smukke og nærmest ikoniske vaser fra Iittala. En stor, som er den mest kendte, der måler 160 mm i diameter, og en lidt mindre, som måler 120 mm.. De hedder Alvar Aalto og har til sammen en værdi af 1.850 kr. Jeg synes, de to vaser er som skabt til tulipaner, så det var derfor den blomst, jeg valgte, da billederne her skulle knibses.
Hver eneste vase i Alvar Aalto-kollektionen er mundblæst på Iittalas glasfabrik i Finland, skabt af nogle af de dygtigste glaspustere i verden. Det kræver syv glashåndværkere, tolv forskellige arbejdssteder, 1100 °C og ti timers koncentration at producere en enkelt Aalto-vase, og glashåndværkerne arbejder alle dedikeret på at få Alvar Aaltos særlige form frem i hvert eneste værk.
Man kan se hele kollektionen af flotte og skulpturelle vaser her.

For at deltage i konkurrencen skal man skrive en kommentar under dette indlæg. Det var så super-inspirerende at høre jeres mening om, hvad der er det bedste ved vinteren, så denne gang kunne jeg godt tænke mig at få nogle bud på, hvilke retter et julebord ikke kan godkendes uden. For mig er det brunede kartofler … 😉

15397845_10154478259591886_817836469_o