Det er absolut vidunderligt at have tvillinger. Absolut! Efter at de er rundet de tre-et-halvt, har jeg lidt ondt af alle, der ikke er så heldige, som jeg på den front. De leger sammen hele tiden, de lærer af og elsker hinanden, og den alder, de er i, er så grineren, og så forestil Dem lige, kære læser, at man har TO tre-årige, der kommer med sproglige guldkorn dagligt?! It’s priceless! Absolut vidunderligt!

Bortset fra TO ting … 

1) En tre-årig stiller mellem 200 og 300 spørgsmål om dagen. Det vil sige, at der dagligt flyver mellem 4 og 600 spørgsmål i min retning. Og når faren sådan halv-bor på Fyn, kan man godt blive lidt rundtosset. Især fordi de sgu forventer svar! Og jeg ved ret tit ikke helt, hvordan jeg bedst besvarer spørgsmålene. I morges spurgte Berta eksempelvis “Mor, hvorfor bløder damer ud af numsen?” Held og lykke med at finde et svar, som ikke flænser hendes lille opfattelse af godt og ondt fuldstændig, når hun i forvejen er meget opsat på at få en lillesøster for tiden! (Det får hun ikke.)

2. Tvillinge-forbandelsen. De sidste to uger er Hugo vågnet klokken lidt over fem hver morgen og har vækket mig. Han er lysvågen, og der er intet at stille op, andet end morgenmad. Berta, derimod, har i den samme periode sovet til henved 7.30-tiden! 

I nat skete det så, at Hugo kom ind til mig allerede kl. 2.15 og faldt i søvn igen. Så slog min støvmiddeallergi til, og det tog mig således halvanden nysende, snøftende time at returnere til Drømmeland. Men i min vågne tilstand trøstede jeg mig ved tanken om, at han i hvert fald plejer at sove længere, når han sover hos mig, så i det mindste ville jeg nok kunne indhente lidt af det forsømte i den anden ende. 

Og det gjorde han også! Han sov helt til 7.15! Men så skete der det, der aaaaltid sker! Berta vågnede klokken 5.45…. For første gang i over fjorten dage! Den eneste morgen, hvor hendes bror sover længe! Every time! Det er som om, de har en underliggende aftale om, at nogen skal stå for at få de svumpukler, der er deres forældre, op på et (u)fornuftigt tidspunkt, og så skiftes de om tjansen. For pokker, da! ?

Kan andre tvillingemødre på linjen måske fortælle mig, om dette fænomen er alment i vore kredse, eller om det kun har ramt os?

Heldigvis skinner solen, og jeg har købt choko-rug-boller i Lagkagehuset, og, og, og!!! I nat kommer Jon hjem! ???

Med ønsket om en genial fredag fra kisteglade, lidt trætte MM. ❤️