Den faste læser vil måske erindre, at Hugo fik skoldkopper for 14 dage siden. For PRÆCIS 14 dage siden i dag, faktisk. Han vågnede en morgen med hele sin lille krop fuld af knopper, og lægen bekræftede senere på dagen vores mistanke.

Det er første gang, jeg ligefrem er blevet lettet over, at et af mine børn er syge! Sådan nogle unger skal jo faktisk gerne have skoldkopper på et tidspunkt, mens de stadig er relativt små, og tre-årsalderen skulle efter sigende være et nådigt tidspunkt at få lige netop skoldkopper i. Da er de nemlig store nok til at forstå, at det går over igen.

Hugo kom igennem balladen i vanlig stil som en sand champ. Han var i godt humør og fuld af spilopper – havde en lille smule feber en enkelt dag, hvor han nappede en lur foran Bubble Gubbies, og efter to dage var den skid slået, og hans kopper var tørre. Takket være i øvrigt A-Dermas Cytelium Spray, som mødre med større skoldkoppe-erfaring anbefalede mig i hobetal på Instagram. I første omgang ærgredes jeg over, at Berta slap uden smitte, men da jeg blev fortalt, at inkubationstiden på skoldkopper er på 14 dage, satte jeg kryds i kalenderen d. 5. december.

OG GANSKE RIGTIGT! Da vi her til aften halede klunset af den unge dame, så hun kunne blive rede til Elsa-nattøj og sengetid, blev det tydeligt, at Berta nu er skoldkopperamt. Heldigvis har hun holdt fri med Jon i dag, så hun har ikke udsat andre det helt store (hvilket vores læge i øvrigt synes er noget fis. Hvis det stod til ham, skulle børn med skoldkopper, som ikke har det dårligt, sendes afsted i børnehave ASAP, så de andre kunne blive smittet. Det giver egentlig ret fin mening, hvis De spørger mig, men sådan ligger landet jo imidlertid ikke).

Berta er også i fin form, endnu intet andet tegn på sygdom end kopperne selv, men vi lader hende selvfølgelig blive hjemme de kommende dage.

Så det er altså hermed bevist, at skoldkopper har en inkubationstid på 14 dage. PRÆCIS 14 dage. Sgu da meget fedt med en virus, der kender klokken! ???

PS: Billedet ovenfor er fra vores nylige familiemiddag på Dalle Valle (det er ikke gourmet, men det skraller fint af i en snæver vending, og de ansatte i den i Fiolstræde er simpelthen så søde altid!), hvor ungerne fik sig en ny veninde gennem glasvæggen. ?