Yessir! :-)
Yessir! 🙂
Det har aldrig været fordækt, at jeg er en kødpige.
Jeg har altid ment, at nakkekoteletter er kongeværdig føde, og da jeg i går stod med min veninde og så ned i en glasmontre i Torvehallerne, som bugnede af flere forskellige salater, som kostede over 60 kroner for en ’stor’, tog mine tanker mig tilbage tilmin barndom i Mommark.
Min familie og jeg boede i venstre halvdel af et to-familiers-hus, naboen havde også børn, og med dem delte vi en lille skov, ditto frugtplantage og et legehus fra Silvan.
Om sommeren fik vi unger megen morskab ud af at plukke korn på marken ved siden af og gnide dem imellem hænderne, til alle aks var fløjet bort i vinden, og kun hvedekernerne var tilbage. Dem puttede vi i en legetøjsgryde med vand og tilsatte måske nogle små grene eller blade, kaldte det aftensmad og tvang det i vores dukker og lillesøstre i det legehus.
Efter legen gik vi ind til vores respektive forældre og spiste RIGTIG mad. Altså svinekoteletter, medisterpølse eller måske en kalvemedaljon – altid serveret med brun sovs og kartofler.

De hvedekerner tilsat blade og kviste lå nu altså dér i Torvehallernes montre og kiggede op på mig og kunne altså blive min “rigtige” aftensmad formedelst nogle-og-60 kroner. Verden vil bedrages.

Som jeg engang så det så smukt formuleret på et klistermærke bag på en bil “Vegetables! That’s what food eats!”

Jeg vågnede i øvrigt op med denne udsigt i morges ... <3
Jeg vågnede i øvrigt op med denne udsigt i morges … <3

Hvis jeg helt selv kunne vælge og vrage uden at behøve skele til madpyramider eller anden frugt-propaganda, ville jeg kun spise brune og gule ting.Tænk over det.
Brun mad: Frikadeller, stege, rugbrødsmadder, nakkekam, bolognese…
Gul mad: Bernaise, kartofler, sødmælksfranskbrød, spaghetti, jeg kunne blive ved.
Den perfekte brun/gule sofa-snack: Skumbananen!
En yndet favorit på mine fredage. Og andre dage, i øvrigt.

Kage er heller ikke kage, hvis ej den er brun. Jeg elsker Lagkagehuset for mange ting, men satme ikke for deres 98 kroner dyre jordbærtærte. Den er ikke meget større end en P-tærte, and let’s be honest, man kan få en pokkers masse P-tærter for 98 kr., og de smager bedre!

Nu vil jeg smøre mig en Quick-bolle (gul) med pålægchokolade (brun).
Hav en dejlig mandag. 🙂