20140625-204627-74787714.jpgKollektiv formiddagslur i dobbeltsengen!

Så er I advaret. For et år siden ville dette indlæg have kedet mig mere end en guidet tour på naturhistorisk lokalarkiv i Smørum Nedre. Men der er jo unægteligt sket lidt siden da … ?

Mange har spurgt ind til det der med, at vores unger sover igennem om natten. For det gør de, gu’dødeme. Fra kl. 21-ish til kl. 8-ish hver nat, og det har de gjort i omkring en måned – uden natmad.
Vi har fulgt principperne fra bogen ’12 Hours Sleep by 12 Weeks Old’, og indtil videre virker det for os.
Derudover skal siges, at vi har været heldige, at ingen af ungerne har kolik eller i det hele taget græder særligt meget, og så lader de til at være født med en døgnrytme, begge to.
Og det skyldes altså ikke, at Jon og jeg er specielt zen- eller overskudsagtige. Vi er begge to nogle ret gennemsnitlige mennesker, egentlig. Vi er hverken specielt rolige eller urolige, vi gætter en del og googler en masse (og fortryder det halvdelen af gangene, for på Google rimer alt på kræft). For fire måneder siden anede vi ikke en skid om at være forældre, men efter de fire måneder, hvor ungerne endnu trækker vejret og ydermere smiler og skider en masse, vokser selvtilliden liiiige så stille i takt med dem.
Og så vil jeg lige gentage, at jeg absolut ikke mener, at jeg sidder med de vises sten her. Hell no! Der findes sikkert lige så mange gode metoder til alting, som der findes folk, og jeg er ikke ekspert for en skid. Det her virker bare for os – lige nu. Og nogle har spurgt, derfor kommer der lidt detaljer her. ?
Bogens princip er, at de voksne styrer ungernes spisetider – ikke omvendt. Vi var lidt hjulpet på vej, om man vil, af tiden på neonatalafdelingen, for vores baryler kom jo lidt for tidligt og skulle derfor have sondemad, og den blev givet hver tredje time på slaget. Det holdt vi så bare fast i, da vi kom hjem og babserne tog over for slangerne.
Da ungerne vejede 4.500 gram hver, befalede bogen, at vi øgede tiden imellem hver madning til fire timer. Pointen skulle være, at ungerne derved ville vænne sig til at spise større portioner, når de “sidder ved bordet” i stedet for bare at gå og kaste kiks og vindruer i sig hele dagen, hvis I forstår. Madningen tager så altid imellem tre kvarter og halvanden time, men mine kids er ikke de hurtigste ved buffeten, og når vi nu tillader os at bestemme over deres spisetider, vil jeg satme også sikre mig, at de bliver mætte.
Der er i bogen en masse tips til, hvordan man kan strække tiden imellem måltiderne, hvis ungerne skriger i vilden sky af sult, men det er vi heldigvis næsten aldrig nødt til. Og de enkelte gange, hvor en af dem bliver sultne i utide, giver jeg dem et mellemmåltid. Bare lige hvad der svarer til en leverståhejmad. Kan sgu ikke klare, at de skal være sultne, når det ikke er nødvendigt.
Desuden sover de cirka en time (nogle gange lidt mere) om formiddagen og et par timer om eftermiddagen, men de må helst ikke sove (for meget) imellem de sidste to madninger. Så er de godt trætte efter sidste feeding og klar til at ryge i gryden.
Nat-amningerne skal så udfases over 14 dage. Det er lidt krævende for moren, but it worked like a charm herhjemme og tog faktisk kun 10 dage.
Nu vil jeg ikke sige mere, for jeg synes sgu, forfatteren har fortjent de dollars, bogen koster, så jeg vil anbefale, at interessenter dribler en tur på eBay og svinger kortet. ?

Dette indlæg er skrevet i sofaen foran ‘Bones’ på TV3 (I love that shit!) med to snorkende arvtagere i soveværelset og en svedig mand på en fodboldbane et sted på Amager.
Jeg overvejer at hjælpe mig selv til endnu en Kæmpe Eskimo fra fryseren, men da Jon lagde dem der, så han på mig igennem sine øjenbryn og sagde med alvorlig ryst, at han altså ville nå at have mindst to af de seks is, pakken indeholder, så måske jeg skulle spare den op til i morgen. Jeg har også Digestive og Marabou, men ikke flere skumfiduser, så S’mores er desværre også ude at billedet. Måske man skulle drøne i kælderen efter en fitness-Cola …

Hav en dejlig aften, derude!
Hvis nogle af jer har forslag til, hvad I gerne vil høre om i et fremtidigt indlæg, vær da ikke nærig i kommentarfeltet herunder!
Hvis det har interesse. ?