20140714-085045-31845126.jpgHvad sker der for, at man, efter at have poppet et par unger eller to, udvikler en form for kælenavns-Tourette?
Jeg har altid fået min morgenmad skubbet lidt op i halsen, når jeg har hørt mødre med pludrede stemmer kalde deres babydøtre for ‘Prinsesse’, ‘Mussepige’ eller ‘Mit guld’ eller deres infantile sønner for ‘Prinsen’ eller lignende (listen på drengesiden er knap så lang og kvalm).
Men nu er det gået op for mig, at det ikke er deres egen skyld. Sammen med ungerne, moderkagen, angsten og alle de andre ting, man skubber ud der på de ukomfortable lejer rundt omkring på landets hospitaler, kommer tilsyneladende også en talefejl, som ikke sådan er til at slippe af med. Jeg har måtte tage mig chokeret til munden flere gange om dagen den seneste måneds tid, når jeg i ro og velbehag har skiftet min datter ved skiftebordet i børneværelset, hun har stukket mig et tandløst grin, og pludselig hører jeg min egen stemme helt overgearet og gerne i omegnen af falset småråbe: “Hvad såååå, er du mors lille prinsesse-musling?”
For fanden, altså! PRINSESSE-MUSLING?! Jeg har hørt om kongerejer, men det er ligesom noget andet.

Kære med-mødre: Kom så med dem! Giv mig jeres værste eksempler på, at jeg har ret! ?