20140715-000344-224773.jpgOkay, okay, okay! Nu kommer der noget, som jeg ikke havde tænkt mig st fortælle jer. Faktisk havde jeg aftalt med mig selv, at jeg ikke ville fortælle om det her til nogen …
Men det regner, og det er så godt, så jeg er nødt til at lade jer det vide.

Det er jo ingen hemmelighed, at jeg er svært glad for skumfiduser. Grillede, altså. Og jeg har ved flere lejligheder her på bloggen delagtiggjort jer i mine sommeraften-eskapader involverede fiduser, grill eller bål.
Nu kan jeg ikke huske, om det er et tip, jeg har læst på en anden blog, eller om det var én af jer, kære læsere, der delte dette med mig i kommentarfeltet til et tidligere indlæg, men ikke besto mindre skal lyde en blanding af ‘Tak’ og ‘Fuck you’, for det her fantastisk/forfærdeligt.

Tippet går i al sin enkelthed ud på, at når det regner udenfor (eller sner, vel egentlig også), og man får en lyst til fidus på grill, så kan man bruge en støbejernsgryde eller -pande. (Det er vigtigt, at man bruger et aggregat af støbejern. Don’t ask, just trust me …).
Da Jon søndag aften var ude for at se VM-finale, og jeg var løbet tør for RitterSport, besluttede jeg mig for at give det et skud.
Jeg smed otte skumbaryler i gryden og vendte dem løbende med en gaffel. Efter nogle minutter var de allesammen helt bløde og mushi, og da jeg skulle have dem gelejdet over på en tallerken, fedtede de sig selvfølgelig sammen, indtil der lå en klat, som mindede mig lidt om en krydsning imellem softice og hvid hundelort.
Og. Det. Smagte. Ganske. Enkelt. Utroligt.
Faktisk næsten bedre end på grill, da hele fidusen blev smattet – også kernen.
Problemet er, at den tid, det tager at stege de små frækkerter over sagte ild gør, at man ikke kan overskue at spise så mange. Men på den her måde fik jeg spist 24 skumfiduser på den tid, det tog Queen Latifa at score en basketball-spiller på TV3.
Og det var først bagefter, sukkerchokket og samvittigheden ramlede ned over mig som de tørre, tyske tæsk gjorde det over Brasilien under semifinalen.
Kæft, det er klamt! Og sindssygt lækkert. Som at sætte sig på et lunt toiletsæde efter at have frosset i køen.
Now you know what I know! Selv tak og undskyld.

PS: Tak for jeres grineren kommentarer til indlægget i går!
Tænk sig: Forbløffende mange af jer går rundt og kalder jeres børn for ‘Bøsse’ i det daglige …??!! ?