20140711-211225-76345111.jpg
Vores svenske sommerresidens ligger i rabatten 10 kilometer udenfor verdens mindste flække, og her er lige dele topcharmerende og mega-creepy!
Hvis jeg skulle lave en film med folk, der i al hemmelighed gik i seng med deres høns i de faldefærdige lader bag gårdspladser fulde af smadrede håndvaske, bilvrag og valmuer, skulle den optages her!
Her stinker af vamle hemmeligheder, incestuøse ægteskaber og lækker landlig idyl, og når vi går tur med ungerne, digter Jon og jeg historier om, hvad folk mon går og laver derinde bag røvballegardinerne.
I går blev vi vinket til fra et køkkenvindue, hvor to smækfede mænd og en fedtet kvinde sad ved et sammenklappeligt køkkenbord med voksdug og drak brandbiler kl. 11.45 om formiddagen. I love it!

Denne eftermiddag tog vi et smut ned til den nærmeste bys offentlige swimmingpool. Meget fint anlæg med tre bassiner, to vipper, en kiosk og en stor græsplæne.
Vi skulle betale 50 svenske kroner i kiosken for at komme ind, og den klarede Dankortet.
Da vi havde vinklet Bugaboo’en, så den skyggede for krapylerne i græsset, strøg jeg op i kiosken for at købe to af de pariser-toasts, de pralede af at ligge inde med, men da jeg skulle betale, sagde teenageren bag disken på klinkende skånsk, at de altså ikke modtog Dankort.
Gennem mit savl (jeg kan virkelig godt lide parisertoast og var mega-sulten) fremstammede jeg, at jeg da for 7 minutter siden med stor succes havde fået entré efter at have betalt med det præcis samme Visa Dankort.
“Det er en anden kasse!” svarede drengen, så dunene på hans overlæbe dansede. “Her tager vi ikke betalingskort. Du kan hæve i den næste by”.
Med blanke øjne tog jeg afsked med skinke og smeltet ost og gik harmdirrende til værks på en banan, vi havde medbragt hjemmefra, i stedet.

Til trods herfor elsker jeg altså at hænge ud her omkring sommerhuset. Det er så optur at have en have, hvor man kan indtage alle sine måltider og læse krimier, imens ungerne sover lur. De har ikke været sindssygt samarbejdsvillige, dog, og har mest sovet i kanon, men de er til stadighed på røven over Verdens Største Uro: Havens æbletræ, hvis blade glimter i solen fra ungernes point of view liggende på skjoldet i græsset.

I morgen drøner vi retur til København, da jeg nægter at aflyse den date med mine to BFFs, vi lavede for to måneder siden! Lørdag aften skal vi på PS Bar & Grill, mens Jon passer unger! Jeg har LIGE købt den her kjole på Me & The Met og bedt om levering lørdag kl. 17, og så skal de bærfarvede Louboutins, jeg scorede på udsalg, satme breakes in!
Søndag skal Jon være fuld med nogle venner og se fodbold-finale, og jeg viser min support ved, at vi har sat 1.000 kr. fra husholdningskontoen på, at Tyskland vinder, og så tager jeg ungerne hele mandag formiddag, så han kan sove krøllerne ud.
Og så tager vi sgu tilbage til Sverige! Fandme ja! Fra mandag til onsdag! Solen skinner, og huset står tomt de dage, så det kan vi jo lige så vel. Vi har inviteret Verdens Sejeste Farmor med, og så har jeg en plan om at bortføre den flaske gin, vi har stående derhjemme ovenpå kosteskabet, så aftnerne kan byde på et spil UpWords og en sjus i haven, når ungerne sover.
Den her sommer skinner solen altså
mere end nogensinde før! ??