Facebook-20141028-094750Ja, det skete sgu igen! Jeg har lavet sundt slik! Jeg har lidt ved en fejl opdaget, at dadler smager deeelisch’!
Jeg skal undlade at gå i detaljer, men mine unger har den seneste tid godt kunne bruge en hånd til at få lidt mere gang i mave/tarm-funktionen, så som den dedikerede moder, jeg jo er, gik jeg på jagt efter dadler, som jeg blendede sammen med deres aftensmad. Det er i øvrigt utroligt, at noget, der ligner problemet så meget, kan vise sig at være løsningen …

Nåh, lad os lade det ligge! 🙂
I hvert fald sneg jeg mig til at smage på dadlerne, og det var en god oplevelse. I samme ombæring vil jeg lade jer vide, at de billige ‘Juicy Dates’ fra Rema 1000 er helt utroligt meget bedre end de meget dyrere, de har i Mad & Vin i Magasin. Jeg ELSKER, når det er sådan.

Opskriften på dadelkugler er så nem, at selv jeg kan være med.
Man skal bruge:
200 gram dadler (uden sten. Trust me. Jeg glemte at pille dem ud i den første portion. Det blev noget værre noget).
6 spsk. kokosmel
6 spsk. usødet kakaopulver
2 tsk. smør
20 mandler
1 stang vanille eller 2 tsk peppermynteolie (alt efter om man craver After Eight eller ej …)

Hele baduljen ryger så op i en blender, en food processer, eller hvad man nu har, og efterfølgende ruller man massen til kugler. Disse kan så vendes i kokos, kakaopulver eller dyppes i chokolade alt efter temperament. Så ligner de også kanin-hømhøm lidt mindre, end mine gør…

Eneste advarsel: Hvis man spiser en hel portion på en aften, så kan det have en laksativ effekt den følgende dag. Har jeg hørt.