Facebook-20141230-093614Jeg har altså bagt det her kransekagetårn!
Ja, ikke i år, selvfølgelig. God damn it! Hvis jeg nogensinde skulle smide tvillinge-finten på bordet for at undgå køkkentjansen, så skulle det da være i år. 😉
Og det var heller ikke sidste år, da var jeg så tyk, og jeg var netop kommet hjem fra Jons mosters fødselsdag på Samsø, da Dronning Margrethe gik i gang med sin tale til folket, så det blev vist bare til noget med rugbrødsmadder og dåsecolaer.

Men FORRIGE år! DA bagte jeg værket på billedet, og nu kan jeg jo umuligt gisne om, hvad I tænker, når I ser billedet, men jeg synes personligt, det er noget af det smukkeste stykke bagværk, jeg i mit livs skabte dage har set! Min morfar var konditor – it shows. Jeg har ganske vist aldrig mødt ham, da han kom af dage før, jeg fødtes, men det må være noget med generne.

Faktisk kan jeg slet ikke lide kransekage. Men det skal man jo servere, når det er nytårsaften! Og forrige år havde vi gæster, der, så vidt jeg husker, stod for hovedretten, så jeg havde købt glimmerglansbilleder og kobberknalderter i Søstrene Grene og bagte så vidunderet. Hvis man vil forsøge at gøre mig kunsten efter, kan opskriften findes her. Og det skal lige siges, at jeg altså målte de der ringe ud på øjemål. Jeg gider ikke bruge lineal, når jeg bager. Så er det sagt. 🙂

Det var i øvrigt den nytårsaften, hvor jeg faldt i søvn på badeværelsesgulvet og vågnede op med dårlig ryg (og ditto ånde) dagen efter – blot for at blive friet til af Jon! Sååå…. Kom til ovnen, de damer! 😉