1724734_1492226154337691_476924488_nDengang jeg endelig fik Hr. Lange overtalt til, at vi skulle iværksætte Projekt Baby, var jeg hammer-nervøs for, at det ville tage os en hulens tid. Det havde jævnfør rygterne ikke været nogen overmåde smal sag for min mor at blive med rogn, så jeg havde altså mine bange anelser. Men jo så altså til alt held uden grund – mit kvindeliv viste sig at være næsten lidt for leveringsdygtig. Men så let er det desværre ikke for alle.

Mange har problemer med at få kabalen til at gå op lige, når de ønsker det. Flere end man måske lige gik rundt og troede. Faktisk er det skrevet, at op mod 20% af alle par oplever perioder med nedsat fertilitet, og i en fjerdedel af tilfældene ved man ikke hvorfor. Forskere ved Aarhus Universitetshospital har derfor iværksat en stor undersøgelse blandt kvinder, som forsøger at blive gravide.
Projektet hedder snartforældre.dk og har til formål at finde ud af, hvilke livsstilsfaktorer der måske påvirker evnen til at blive gravid.

Resultater fra projektet har blandt andet allerede vist, at hård motion i mere end fem timer om ugen reducerer kvinders chance for at blive gravid, og at kvinder, som har taget mere end 15 kilo på i vægt, siden de var 17 år (uanset deres daværende BMI), har sværere ved at blive gravide end kvinder, der har cirka samme vægt, som da de var 17 år.

Flere end 3.400 kvinder deltager allerede i undersøgelsen, men forskerne vil gerne have mange flere med. Deltagere i undersøgelsen bliver bedt om at udfylde et detaljeret basisspørgeskema, et skema om kostvaner samt et kort opfølgningsskema hver anden måned indtil de bliver gravide eller i højst et år. Spørgeskemaerne omhandler livsstilsfaktorer som f.eks. rygning, fysisk aktivitet, kost, indtag af alkohol og kaffe samt forbrug af medicin.

Deltag i undersøgelsen hjemme fra sofaen lige her på snartforældre.dk og vær med til at hjælpe en flok eksperter blive endnu klogere og derved en masse krapyler med at blive undfanget. 🙂

Indlægget er sponsoreret af snartforældre.dk