Facebook-20141220-095935Det er lørdag formiddag, hele min nærmeste familie sover sødeligt formiddagslur, jeg har netop spist morgenmad og dertil drukket et glas ufiltreret æblejuice fra et mosteri på Bornholm, og nu sidder jeg og hører Mads & Monopolet. Det er aldrig sket før. Det sidste, altså!
Jeg har altid synes, det lød enormt københavner-cool på den overskudsagtige måde at gå rundt og støve bogreoler af og sippe café latte, mens man lytter til folks hemmeligheder, men hver gang, det er lørdag, glemmer jeg det. Og så har jeg ikke haft en radio i mange år. Og jeg kan i øvrigt ikke lide kaffe, og vi betaler os fra rengøringen her i husholdningen.
Men nu har vi altså fået radio, så jeg sidder i vores grimme sofa iklædt nattøj og lader opvasken sende mig lede blikke, mens jeg nyder roen. Det eneste, jeg mangler i dette moment, er, at julesneen ville dale hvidt og blidt udenfor, men den slags kan man jo heldigvis forestille sig til.

Jon skal spille fandango i eftermiddag, og derefter har han booket et par billetter til en tur i hegnet med nogle af sine mandevenner, og i morgen skal ungerne og jeg i kirke! Det er ikke fordi, jeg sådan trækker dem med i kirke hver og hver anden dag, men lige præcis i morgen har Vor Frue Kirke, som ligger lige nede for enden af vores vej, inviteret til børnegudstjeneste! Med invitation i postkassen und alles! Jeg tror nok, det er noget med at lade sig henslænge i en sækkestol, og så sænker de lysekronen og fortæller juleeventyr, og alle er velkomne, så vi får selskab af min veninde og hendes søn.
Måske skyldes det, at jeg ikke har været på arbejde i december dette år, eller også er det fordi, ingen har lavet risalamande til mig endnu, men jeg føler mig knap så julestemningsramt, som jeg plejer ved denne tid. Så jeg tænker, at sådan en gang julehygge i landets flotteste kirke måske kan gøre forskellen. Og så synes jeg, at Vor Frue Kirke er mega-fede til at være ung med de unge gang på gang (jeg har engang været til elektronisk dansefest med laserlys og Jean von Baden derinde op til flere gange), og den slags initiativer vil jeg gerne støtte op om, så de ikke pludselig er nødt til at rive alle landets kirker ned og i stedet opføre endnu flere Joe & The Juice-barer. Deres avokado-sandwich er okay, men slap nu af! 😉
Opfordringen er hermed givet videre! Ikke til sandwich, men til juleeventyr blandt kandelabre og juletræer. Så kan det være, vi ses!

På mandag tøffer vi til Sønderborg! Vi har lånt en jule-Ford, og vi var jo allerhelvedes begejstret for den Ford Focus, vi testede for et par måneder siden, så både vi og krapylerne (jævnfør billedet øverst til venstre) var ganske tilfredse med den Ford Focus 1.0, vi har fået lov at låne indtil d. 29. december. Og som den jyde, jeg er, kan jeg ikke have en bil i en uge uden at skulle i IKEA, så det er søndagens projekt, når ungerne og jeg kommer hjem fra kirken, og faren er genopstanden fra de døde.

Glædelig lørdag! Min skal tilbringes i sofaen med fødderne oppe! Fingrene vil dagen ud være krydset for, at TV2 Charlie sender noget med Dirch eller Dario, og så overvejer jeg at købe en liter Staciatella i Netto. Og måske noget tonic, så jeg kan få mig en gin/tonic med den flaske gin, der har blinket til mig hele ugen oppe fra øverste hylde … This could turn into a very merry evening! 😀
Hvor mange her skal til julefest i aften? Ræk hånden op i kommentarfeltet. 😉

Hvis man mangler en julegave til sig selv, så anbefaler jeg, at man deltager i konkurrencen her. Hvis man mangler én til sin mand, far, bror eller kæreste, så foreslår jeg, at man klikker her eller her. OG hvis man mangler en mandelgave, kan man med fordel klikke her. Så er det sagt!

Ooooog man kan følge med på min Instagram @mmleilange. 🙂