Facebook-20150120-083946Ja, sådan ser det altså ud, når fru Lange laver grøntsagsmos til krapylerne i Vestergade-køkkenet. 🙂

Indlægget er sponsoreret af SAMSUNG.

Når jeg hører begrebet ‘det moderne køkken’, tænker jeg mest på råvarerne i det. Køkkenet, altså. Og sådan et er jeg ikke fodret op i.
Jeg er vokset op i Mommark på Als, vi havde kummefrysere nok i laden til at kunne have huset alle ofrene fra første sæson af ‘DEXTER’, og i de frysere lå altid et lam, en kalv og en gris. Skåret op og puttet i fryseposer fra Brugsen.
Det var min mor selv, der stod for findelingen, som fandt sted i køkkenet ved hjælp af en kødhakker med håndsving. Jeg kan huske lugten af friskt kød og huske, hvordan det så ud, når det kom ud igennem de små huller i kødhakkeren og havnede i karret for enden af den.
Dette kød – og de mange bøffer, stege, flanker og filetter – blev året igennem serveret med sovs og kartofler til. Min mor lavede en eminent brun og en skøn hvid sovs – og alle andre sovser kom i en pose fra Knorr’s.
Jeg er vokset op med, at ‘blandet salat’ betød ‘kogte kartofler’, og at leve sundt var lig med at spise op.
And I turned out fine!
Jeg kan godt blive lidt mat i knæene af at høre om palæo, stenalderkost og juicekure konstant og hele tiden, og jeg mener altså aldrig at have hørt om nogen, der har lidt døden af en nutellamad på hvidt brød. Snarere tvært imod. Og som de fleste ved, er mine krapyler bygget af stort set dét, da jeg ikke spiste andet de sidste måneder af min graviditet. 🙂

Men alligevel er jeg det seneste år begyndt at tage en del nyt til mig.
Jeg er blevet godt og grundigt træt af at være så kræsen. Så snart en ret indeholder mere end fire forskellige ingredienser, har jeg haft en tendens til at give fortabt. Og det kan godt blive lidt kedeligt i længden – især når man godt kan lide at rejse! Selvom man kan leve længe på bøf/bernaise og pandekager med is.

Da krapylerne var helt nye, begyndte Jon og jeg at købe Årstidernes måltidskasser, så vi slap for at skulle lave madplaner og købe ind. Vi kørte med dem i tre måneder, og dét alene var nok til at få flyttet lidt på mine smagsløg. Pludselig kan jeg godt smage hvid fisk som andet end våd bomuld, der vokser i munden. Jeg er blevet ret glad for broccoli stegt på panden, og min svigermor har lært mig at blende et blomkål sammen med Philadelphia-ost for at få en helt fantastisk blomkåls-mousse, som smager skidegodt med for eksempel et andebryst.
Jeg vil gerne have, at mine unger spiser mere varieret, end jeg har gjort, da jeg synes, der er en oplevelse i at kunne vælge noget forskelligt, når man rejser, er ude at spise eller bare på besøg hos andre. Og så ér der jo også noget sundhed givet i at få nogle tomater og lidt salat bare en gang imellem. Derfor føler jeg, mit køkken er ved at blive en lille smule moderne. Nok mest fordi, det som oftest er Jon, der laver mad i det. 🙂

Vores køkkenomgivelser her på Vestergade er noget nær perfekte. Det tør jeg godt sige! Der er et induktionskomfur, som varmer vand hurtigere end en elkedel, og det hele er pænt, med rene linjer, hvide skabe og pæne hårde hvidevarer.
Hvis jeg skulle ønske mig noget, skulle det være et rigtigt amerikaner-køleskab! Sådan et i rustfrit stål med både køleskab og fryser og vigtigst af alt, en isklumpe-maskine udenpå, så man vupti, lige kunne få sig et glas iskoldt appelsinjuice om morgenen, eller kun var sekunder væk fra en perfekt gin/tonic om aftenen.
Jeg kan huske, en gammel veninde engang købte sådan et køleskab, da hun flyttede sammen med sin kæreste, og jeg tænkte, at det måtte være det fede ved fællesøkonomi! Så skulle han stå for halvdelen af den regning!
Min far var også tæt på at købe et engang, men så blev han for fornæret.
Når Jon, krapylerne og jeg engang flytter til et sted, som vi selv ejer, vil jeg kæmpe med næb og klør for sådan et køleskab, og ja, det kunne sagtens være fra Samsung, for det er alle vores tekniske aggregater her i huset i forvejen – lige fra Jons telefon og tablet til vores fjernsyn og Blu-Ray.
Samsung laver også hårde hvidevarer og alle mulige andre sager til netop ‘Det Moderne Køkken’, og deres amerikaner-køleskab kan ikke bare lave isklumper. Det kan også give bobler i glasset!
Jeg er solgt. 🙂

Indlægget er sponsoreret af SAMSUNG.