1Jeg skylder en update på min Arndal-træning. I hvert fald de, der interesserer sig for den slags. 🙂 Det kan ikke være gået nogens næse forbi, at jeg har været enormt begejstret for mit forløb med Lotte Arndal. Hun er enormt sød, sjov og inspirerende at være i selskab med, og så er hun røv-lækker, hvilket kan få en til tider doven MM til alligevel at spidse ører, når hun prædiker om høje knæløft og dybe squads. Fra december til marts havde jeg personlig træner tre gange om ugen – enten Lotte eller Kenneth, som arbejder hos Arndal Spa. Det er ikke svært at være motiveret, når man har en makker med, som tager tid, opmuntrer, roser (jeg elsker ros) og gør redskaberne til næste øvelse klar.

Jeg var i starten nervøs for, hvordan det ville se ud med motivationen, når mit aftalte forløb var afsluttet. Jeg ser nemlig ikke mig selv som trænings-typen, og det har jeg på en eller anden måde heller ikke lyst til. Træningstyperne er nemlig sådan nogle, der går amok, hvis de ikke kan nå deres på forhånd planlagte løbeture, de lever af grøntsager (ikke rodfrugter, for det feder jo!), de spiser aldrig chokolade og aldrig, ALDRIG donuts, og når de er på stranden, bestiller de ikke andet end at drikke vand og poste “bikini-bridge”-billeder på Instagram.

Eller hvad?
De seneste par måneder er træningen blevet noget positivt i mit liv på min egen måde. Jeg har ikke ondt i kroppen, jeg bruger den bare, som jeg (eller Jon)  har lyst til (Høhø, sorry).
Og når elevatoren er i stykker i vores ejendom, som den er det lige nu, tager jeg bare én unge på hver arm og bærer dem ned uden problemer.
Desuden kan jeg nu passe mine gamle jeans igen og er for første gang i 15 år ikke ked af mine overarme. Og jeg savner ikke de buler, mine lår havde før jul.

Der er præcis et år imellem de her to billeder. Det til venstre viste sig at være mit sidste belly-selfie - om end jeg ikke vidste det, da jeg tog det. :-)
Der er præcis et år imellem de her to billeder. Det til venstre viste sig at være mit sidste belly-selfie – om end jeg ikke vidste det, da jeg tog det. 🙂

Og jeg spiser stadig donuts. Og Nutella. Og vingummibamser. Sikkert også i større mængder, end Lotte synes er det fedeste, men sådan vil jeg gerne have det. Jeg har et ret godt stofskifte (endnu), og de små sukkerbomber er altså lig med livskvalitet i min verden, og det har vist sig, at det sagtens kan forenes med at være typen, der træner. I hvert fald, hvis man reviderer sin (min) opfattelse af begrebet og gør det til det, man gerne vil have, det skal være. Jeg vil gerne have en krop, der virker, og det, at jeg synes, jeg ser bedre ud, end jeg længe har gjort, er saftsuseme en dejlig bivirkning!
Før jeg blev gravid, havde jeg fra naturens hånd en meget flad mave, som jeg nogle gange fik komplimenter for, og de var så sværte at tage ind og sætte pris på, for jeg havde ikke gjort en disse for at få min flade mave. Men nu, hvor jeg arbejder for den, bliver jeg faktisk ret glad for påskønnelsen. Det er en fed fornemmelse at være stolt af, at jeg passer på min krop. Jeg vil gerne ende med at blive i hvert fald 93 år, og derfor giver det mening at holde maskineriet lidt i gang.

Den sidste måned har jeg trænet en eller to gange om ugen. Jeg vil helst derned to gange hver uge, men fordi vi har været ret udfordret på krapyl-sygdoms-fronten, har det nogle gange været svært at nå. Men jeg vil gerne. Motivationen fejler ingenting!
Og det tager kun en time per gang, så jeg når det næsten hver uge.
Jeg har fundet ud af, at musik er næææsten lige så godt som en personlig træner. Forleden løftede jeg vægte til Robyns ‘Dancing On My Own’, og fordi, jeg fulgte rytmen i sangen, kom jeg til at lave tre løft for meget. Noget, som aldrig ville være sket a cappella.

Frokost a la Townhouse!
Frokost a la Townhouse!

Jeg er ret god til at overholde filosofien omkring måltiderne, men det var jeg nu også inden Lotte. De passer bare godt til min appetit – min udfordring vil altid være snackeriet.
Jeg kan som altid bedst lide enkel mad, der er tilberedt hver for sig og serveret med lidt afstand til hinanden på en tallerken. Når for mange smagsoplevelser blandes sammen, bliver mine smagsløg (som stadig kun er 12 år gamle) stressede og bakker ud.
Jeg kan lide kylling med lynstegte grøntsager, bøf med rodfrugter (og bernaise) og den slags, og så er jeg blevet bedre til salater. Jeg spiser stadig frikadeller og medisterpølse – jeg spiser bare andre grøntsager til end kartofler nu. Jeg har opdaget, at man kan få en ret god tilbehør ud af at skære rå gulerødder, blomkål, tomater, agurk og den slags i små stykker og overhælde det med en enkelt, hjemmeblandet dressing – noget med olie, eddike, lidt honning og de krydderier, man nu lige er i humør til.
Til frokost spiser jeg (meget) tit en tallerken med parmaskinke, cherrytomater, avokado, mozzarella, basilikum og olie/eddike-dressing! Det er en tradition, der blev indført, før jeg startede herinde i Townhouse, så jeg og mine “roommates” skiftes som oftest til at løbe i Netto og efterfølgende tilberede og servere salaten for hinanden. Det er vildt hyggeligt!

Semi-sund aften-snack. :_-)
Semi-sund aften-snack. 🙂

Jeg vil meget gerne skrive mere om mine erfaringer med Lotte Arndals træningsprincipper (som alle er beskrevet i bogen ‘Styrketræning for kvinder’), principperne omkring det, man bør spise (og ikke spise), og hvad jeg tænker, synes og oplever omkring det hele.
Vil I, der synes, det er spændende, ikke skrive jeres spørgsmål i kommentarfeltet herunder – så deler jeg dem op i nogle forskellige indlæg og drysser derefter disse med løs hånd ud over den næste måneds tid. 🙂

Jeg er ved at aftale tid med den fotograf, der skal tage efter-billederne.
Jeg har planlagt at tage præcis det samme undertøj på, som jeg havde på førbillederne, som kan ses her. På den måde kan man bedst se resultaterne, tænker jeg.
Jeg kan allerede nu afsløre, at det altså ikke kun er fedtet på lårbasserne, der er smeltet … Jeg kan nærmest ikke holde den BH oppe længere med de slatne te-poser, jeg sidder tilbage med. Men små bryster er smagfulde! Right? 😉

Jeg og 10 andre damer sælger ud af vores klædeskabe i min gård på lørdag! Kom forbi!!