neye
JA, det er nødvendigt med en king-size toilettaske, selvom man kun skal til London i mindre end et døgn! Girls get it … 😉

Indlægget her er lavet i samarbejde med NEYE.

Når man sådan blogger både for sjov og for penge, laver man nogle gange nogle lidt grineren samarbejder. Jeg gør i hvert fald. 🙂
Jeg har både promoveret HjemIS (Loved it!), testet øjenbryns-serum (Not so much …), set 50 Shades of Grey sammen med Bailey’s (Epic win!) og fået taget glam billeder i Stockholm.

Denne gang har jeg dog fået lov at være en del af noget, som jeg synes er interessant på en helt anden måde. Både fordi, produkterne er nice, selvfølgelig, men også fordi, historien bag virksomheden er rigtigt fin og ikke mindst: Fordi de støtter et seriøst godt formål.

De næste måneders tid skal jeg være ambassadør for taskefirmaet NEYE.
NEYE sælger alle mulige forskellige slags tasker – både nogle, man kun kan få hos dem og nogle, man kan få en masse andre steder. Det betyder selv sagt, at deres udvalg er kæmpe, hvilket er et plus, men det rigtigt fine er historien, synes jeg.

So let me tell you …

Der var engang en mand, der hed Johannes Neye. Hans efternavn udtales i øvrigt som når en jyde siGer ‘neje’. Altså det knæk, man laver i knæerne, når dronningen kommer – og så sluger man det sidste ‘e’, hvis I forstår).

Johannes åbnede en butik i eget navn midt i København i en alder af blot 24 år. Han rev og sled, producerede lædervarer og det, vi i dag på godt gammel dansk kalder ‘accessories’, og samtidig fik han i alt fire børn.
Da Johannes døde, tog hans søn, Knud, over. Det var jo meget normalt dengang, kan man sige. Knud blev gift med Agathe, og hun var også ret pjattet med lædervarer, tasker og tilbehør (fornuftig pige), så da Knud desværre døde af sygdom i 1945, tog Agathe over. De to fik ingen børn sammen, så inden sin død arrangerede den empatiske og fremadsynede Agathe, at alle de penge, den store virksomhed NEYE tjente, skulle bruges på at hjælpe andre.
Hun grundlagde til dette formål NEYE-FONDEN.

NEYE-FONDENs opgave er at tjene det samfund, hvor pengene er tjent. Når alle varer er købt ind, regninger og lønninger er betalt og kassen gjort op, sidder NEYE tilbage med en god slat. De penge kunne købe store sommerhuse, dyre bil og udenlandsrejser, men sådan går det altså ikke.
Agathe har skrevet i fondens vedtægter, at der først skal tages penge fra til at sikre firmaets videre udvikling. Der skal selvfølgelig være midler til, at der kan købes nye reoler, bygges nye butikker eller udvides eksisterende forretninger. Og når dette er gjort, skal resten af pengene foræres væk. Alle de overskydende kroner og ører går til forskningen i kræft. Jeg synes, det er så fint, så fint!

I vedtægterne står der sådan her:
(…) At anvende de midler, der er til overs efter de nødvendige henliggelser til udvikling af firmaet, til arbejdet for kampen mod kræft ved udbetaling til videnskabelige institutioner og/eller enkeltpersoner, der arbejder med forskning af årsagerne til kræft og/eller midler mod denne sygdom.

NEYE støtter kræftforskning. Fonden giver penge til forskere, der arbejder på at undgå, at kræft udvikler sig, spreder sig – ja, i det hele taget findes! Indtil videre har fonden for eksempel udnævnt og finansieret flere NEYE-professorer, som de betaler løn til og NEYE-FONDEN har støttet enorme forskningsprojekter, som da de eksempelvis gav 10 millioner til forskningen i brystkræft.

Nu er det jo ikke fordi, jeg vil opfordre alle til at drøne ind i den nærmeste NEYE-butik eller på deres webshop og bare købe løs af tasker, så man kan støtte det gode formål. Men jeg tænker lidt, at hvis man alligevel mangler en skuldertaske, en pung, en kuffert eller et iPad-sleeve, så kunne man jo lige tjekke, om NEYE har det, man mangler. Så ved man, at man giver sine penge til noget godt, og at man har købt en taske med et formål.

Jeg har fået lov at udvælge nogle tasker, som jeg vil blære mig lidt med her på bloggen henover de næste par måneder. Nu ved I så, hvorfor. 😊

På billedet øverst ses eksempelvis min nye toilettaske, som er herre-smart, fordi den er stor, OG tingene er allerede pakket ind i plastik, så hvis man putter den i sin håndbagage, behøver man ikke putte alle dine shampoo’er i små poser. Den er fra Gillian Jones og kan findes her.
Tasken er DAYs nyklassiker indenfor shoppers, som jeg bruger, når jeg rejser med håndbagage – og som træningstaske. Den koster kun 299 kr. og kan findes her.