1Lørdag aften i sofaen med dyne, smeltede skumfiduser og computer. Unger sover i børneværelset, manden råber i Parken, tankerne svæver rundt om lamperne i køkken-alrummet, og roen har sænket sig i det lille, centralt beliggende hjem.

I går aftes var jeg ude at spise med to af mine allerbedste veninder. Jeg er ikke typen, der har 50 nære homegirls, som jeg ser eller SMS’er med hele tiden. Min søster er vildt god til ugentlige madklubber og er således stadig unbelievably close med både tøser fra højskolen, gymnasiet, sit gamle arbejde og mange flere. Jeg er dybt imponeret, men sådan gør jeg det ikke.
Jeg har mange, mange bekendte og venner, som jeg ikke ser tit, men som jeg snildt kunne få en weekend til at gå med, uden at samtalen ville dø ud, hvis det skulle være. Og jeg har endnu flere, jeg ville kunne ringe til, hvis en bytur trængte sig på, og jeg skulle bruge nogen til at hjælpe med at eksekvere.

Men sådan helt tæt på har jeg 5 veninder, som jeg har kendt i mange år og prioriterer at se så tit, det kan lade sig gøre (hvilket ikke er tit nok), og de piger fortæller jeg alt. Jeg har ingen hemmeligheder og intet filter overfor disse damer, og det er ikke noget, jeg har besluttet mig for. Sådan ér dét og jeg bare. Og det føles trygt, for jeg kender dem alle fem enormt godt og ved, at vi har hinandens ryg – og det har vi haft længe. Jeg har investeret i de her piger, og de i mig, allerede før, der kom mænd, børn og praktik ind i billedet.

I går var jeg heldig nok til at have to af disse damer for mig selv en hel aften, og fordi de også er godt sat og ikke mindst har rigtige voksenjobs, er det alt for længe siden, vi sidst har hængt ud. Så hver en lille flise blev vendt, ting blev delt, sagt og fortalt, og fordi jeg er velsignet med skide-kloge veninder, sidder mange af de ting, vi talte om, i hovedet på mig i dag og gør mig langsomt klogere. Ingen af mine veninder minder af person særligt meget om mig, og det er noget af det, jeg sætter mest pris på ved dem. Igen i går fik særligt den ene af disse damer mig til at se tingene på en ny måde, fordi hun ser verden fra et andet vindue, end jeg gør, så at sige. Jeg tror, det er skidesundt, faktisk!

Da jeg kom hjem, sad min mand og min svigermor i sofaen og quizzede hinanden i spørgsmål fra Trivial Persuit og drak rødvin, jeg fik lov at sove helt til klokken otte i morges, og da Jon glad daldrede ud af døren for at tage til polterabend, tog jeg til Kødbyens madmarked med mine unger og deres farmor.
Ungerne er nærmest umulige at styre, når jeg slipper dem ud af klapvognen ude i verden, men samtidig er deres tålmodighed med Bugaboo’en skrumpet til det noget nært umålelige.
2
Så for fredens skyld fik de selvfølgelig lov at gå på opdagelse, og de dansede til de tunge beats og samlede cigaretskodder op fra jorden, mens farmor og jeg tonsede rundt og gjorde vort bedste for at sikre deres overlevelse. Da jeg stod ved en lille bod for at købe en friskpresset juice, kom Berta drønende imod mig med et kæmpe smil. I ren iver løftede jeg hende op og kastede hende op i luften. Heldigvis tilgav hun mig ret hurtigt for, at jeg ikke havde opdaget, at juiceboden havde et lille halvtag, som hun ganske uforskyldt bankede hovedet op i (Så føler man sig lidt som en lortemor der midt i hipsterland).

Da ungerne sov lur, spankulerede vi til Nørrebro og spiste derefter leverpostejmadder (mest ungerne) og vingummier (mest mig) på græspletten ved Skt. Hans Torv.
Og så gik vi hjem, byggede tårn, som Hugo smadrede, vaskede jord af børne-fusser og spiste til sidst medisterpølse, grønne bønner og nye kartofler. Og nu sidder jeg så her, mens det småregner udenfor, og synes, jeg har det helt enormt godt.3

I morgen skal vi op i kolonøjseren, og jeg glæder mig som en nyklækket student til happy hour! I morgen skal rabarberne høstes, og jeg har høje forventninger til egen formåen i køkkenet efterfølgende.
Mandag tager jeg i selskab med en masse cool damer fra skønhedsbranchen på pressetur til London for at deltage i lanceringen af nogle nye produkter fra The Body Shop. Vi skal bo på et super-nice hotel, spise lækker middag og fejre produktserien. Dagen efter lander jeg i København klokken 13, og præcis seks timer senere stiger jeg altså på et andet fly i samme lufthavn med kurs mod New York. Blot denne gang i selskab med min husbond og vores fælles, fine, fredsforstyrrende frækkerter.

Der sker så mange gode ting, at jeg ikke kan beslutte mig for, hvad jeg glæder mig mest til eller over. Og bedst af alt er vi alle sammen sunde og raske.
Ja, jeg beklager denne lørdags-sødsuppe midt i landskampen, men Mor Lange er i det fedtede hjørne. Måske skyldes det skumfiduserne. 🙂

Med ønsket om en DEJLIG weekend! Hils på en fremmed, kys en ny, køb noget pænt, spis en ekstra is! Jeg giver! 🙂 <3

4

Jeg fik ikke taget kluns-fotos i dag, men jeg vil godt vove den påstand, at jeg var ret fin, faktisk. Jeg havde denne kjole på fra Gestuz tilsat denne (fantastiske) kimono fra Ganni og så disse meget behagelige (men lidt upraktiske i farven) Adidas-sneakers fra Sarenza.dk. Hele baduljen er faktisk på udsalg netop nu, hvis man skulle være på udkig. 🙂