Indlægget er sponsoreret af MasterCard

Jeg har altid været et svin med mit Dankort … Jeg har aldrig kunne finde ud af at håndtere penge – et tvivlsomt trade, som jeg er ret sikker på, at jeg har arvet fra min mor. Min far er typen, der sparer op og køber kontant og mener, at man skal holde sig fra husfisse og klatgæld og aldrig skylde andre end kreditforeningen noget som helst.

Da jeg fik mit første faste job – altså det på ELLE, efter at jeg var blevet kandidat – sagde min far til mig “Du bliver aldrig rig, for hver gang, du har en krone, så bruger du to”.
Den rungede i baghovedet i de næste par år, mens jeg brugte løs af de penge, jeg tjente. Jeg nåede til sidst til et punkt, hvor jeg blev ret god til ikke at overtrække, hvilket jeg var sindssygt stolt over! Jeg brugte alle mine penge – men så heller ikke flere. Jeg havde aldrig styr på, hvor meget købte og hvornår, men jeg formåede at spare den sidste uge (eller to) op til lønningsdag og gik således i nul.
Omkring samme tid, hvor jeg mødte Jon, snakkede jeg løst om økonomi med ELLEs redaktionschef, som var lidt ældre og markant mere moden end jeg. Hun sagde, at problemet med “de unge” i dag var, at de følte sig som en succes, når de gik i nul i enden af en måned. Derfor ville de aldrig sidde med en formue og føle en tryghed ved at vide, at hvis der sker et eller andet, skal man ikke ud og optage lån, men kan klare lortet selv.

Samtidig havde jeg netop forelsket mig i en mand med verdens mest svingende indkomst. Dér begyndte jeg at se en hel masse Luksusfælden, jeg oprettede budgetkonto, lommepengekonto, madkonto og opsparingskonto, og sidst, men absolut ikke mindst, fik jeg et MasterCard Direct. Det kan man nemlig ikke overtrække på! The single best thing, jeg nogensinde har gjort for min privatøkonomi. Og da Jon og jeg to år senere begyndte at flette vores økonomi sammen, havde jeg i tiden op til hjernevasket ham til at synes, at mit system var herre-nice. Og det kører stadig i dag.

MasterCard er netop anledningen til dette indlæg.
De har nemlig lavet en helt ny form for betaling. Egentlig én, mange af os har sukket efter længe, nemlig kontaktfri betaling. Det lyder så upersonligt, egentlig, men det behøver heldigvis ikke at betyde, at man ikke kan smile pænt til den, man handler med, mens man betaler kontaktfrit. 🙂
MasterCard har lavet et systemet, som gør, at man bare viser sit kort til den, der sidder ved kassen, og vupti, så er der betalt! Helt konkret er det bygget sådan, at der er en lille plade, man holder kortet op til, og så klarer de to ting bare tingene indbyrdes – uden at man skal taste kode ind, som risikerer at blive afluret, eller glemme sit kort i kort-automaten (sig ikke, jeg er den eneste, der gør det jævnligt!).
Oven i hatten giver bemeldte kort en række andre fordele, som blandt andet dækker over upgrade på popkorn i Nordisk Films biografer, rabatter hos Lidl og andre ting, man sagtens kan bruge.

Jeg tror ikke, der går langt tid, før betalingskort bliver overflødigt! Swipp, MobilePay og de andre tjenester er allerede godt på vej med mobilbetaling, og nu er en muskuløs sdatan som MasterCard også taget spaden op, så hvem ved, måske betaler vi næste år med et håndtegn eller en chip indopereret i albuen, som også styrer vores Instagram-konto. 🙂