mmskrivFor I, der læser med, som ikke har en blog, beklager jeg dette for jer sikkert noget kedelige emnevalg. Jeg lover andre boller på suppen senere. 😉

Jeg tillader mig at sovse lidt videre rundt i min egen juice (som i indlægget her, hvor jeg giver mine 5 tips til den nyopstartede blogger) og komme med mine bud på, hvad man kan gøre for at skabe trafik til sin blog. Igen – hvor gerne, jeg end ville, sidder jeg jo ikke her med de vises sten. Jeg har bare fundet nogle ting, der virker for mig – sådan nogenlunde. Jeg vil meget gerne høre andre bud, hvis man skulle ligge inde med tips og tricks! De er meget velkomne i kommentarfeltet! Lad os da endelig hjælpe hinanden, tænker jeg.

1. Instagram
Selvfølgelig! Om man vælger at bruge sin egen Instagram eller kreere en konto særligt til bloggen, er egentlig underordnet. Men Instagram er the place to be i disse år.
DR Medieudviklingens seneste rapport, som udkom i  januar i år, viser, at 16% af alle danskere har en Instagram-konto – og det er jo primært unge mennesker, der tyer til den slags narcissistisk gejl (høhø).
Det fungerer ret godt for mig – jeg kan se en udvikling i trafikken, når jeg poster en note på Instagram, der fortæller, at jeg har lagt et nyt indlæg ud på bloggen.
For ikke at spamme dem, der følger mig, har jeg valgt at lave to profiler. En privat, som hedder @mmleilange, som jeg har haft, siden jeg kom på Instagram tilbage i 2011, og en, der hedder @twinpeaksdk, hvor jeg kun poster ting i relation til bloggen.
Jeg skifter lidt imellem de to konti, når jeg gerne vil berette om nye indlæg.

2. Facebook
Facebook er stadig den endnu uovervundne sværvægter, når det kommer til sociale medier herhjemme. Danmark er det land i verden, hvor flest indbyggere har en facebookkonto. Faktisk har hele 73% af danskerne en facebook-konto! Det er 3,5 million mennesker!
Derfor er det en god idé at oprette en side til din blog, hvor folk kan melde sig ind. Her skriver du så en besked og indsætter et link, hver gang du poster noget nyt på bloggen. På den måde “generer” man også kun dem, der gerne vil generes og ikke alle sine private facebook-venner. 🙂 Du kan oprette en side her. Og finde min side her.

3. Bloglovin
Jeg elsker Bloglovin! Når krapylerne sover, og Jon sidder med en øl i hånden et sted ude i byen, tapper jeg ind på min iPhone, finder Bloglovin og bælder blogs!
Jeg elsker, at jeg har dem samlet på ét sted, og hvis der er indlæg imellem, jeg ikke gider at læse, kan jeg markere dem som ‘læst’ og på den måde springe dem over.
Man kan finde Twinpeaks på Bloglovin her.

4. Følg din trafik
Nu er jeg nok lidt arbejdsskadet fra min tid på ELLE, hvor jeg stod for alt, der havde med det digitale domæne at gøre. Men jeg synes altså, det er helt enormt sjovt at se, hvor mange, der læser med, hvad tid, de gør det, hvor de kommer fra, og hvor gamle, de er.
(Sorry, jeg er en stalker).
Jeg bruger Google Analytics, som er verdens største sladrehank! Den har givet mig et lille barometer, som fortæller mig præcis, hvor mange, der læser med på et hvilket som helst tidspunkt. På den måde kan man se, hvilke tidspunkter på dagen, der er gode i forhold til at udgive indlæg. Så kan man jo eventuelt skrive det, når man har tid, og så vente med at udgive. #skidesmart

5. Udveksling af trafik
Det er egentlig ikke noget, jeg har benyttet mig af endnu, men noget, jeg har set virke for andre, og som jeg synes er ret smart. Man finder en blogger, der er omtrent på størrelse med en selv, og så laver man en lille reklame for hinanden i et blogindlæg.
Jeg vil anbefale, at man ikke bruger et HELT indlæg på det, men bare som et lille PS. På den måde kan folk, der ikke kendte til den, opdage din blog, og hvis de ser noget, de kan lide, bliver de forhåbentlig hængende.

Og mit allersidste tip: Bliv blond! Jeg har aldrig nogensinde haft så mange besøgende her på bloggen, som jeg havde i går, da jeg postede dette indlæg. 😉
Og tuuusind tak for alle de mange skidesøde kommentarer. Det betyder altså meget! <3