uret

Indlægget er tilblevet i samarbejde med ECCO

Jeg ved ikke, hvor mange af jer, der læser med, som lurede det. Enkelte kommenterede på det, men det var ikke overvældende. Måske troede I blot, jeg var blevet cyber-smart og håndledstrendy? Måske lagde de bare ganske enkelt ikke mærke til det.
Det, jeg hentyder til, er det faktum, at jeg under de 14 dage, jeg tilbragte i New York i selskab med min hjemmelavede familie, bar et hvidt smart-watch. Noget, jeg ellers ikke har for vane. Uret, som kan alt muligt andet smart også, havde nemlig den funktion, at det førte alle de skridt, jeg tog, til protokols! Og det er der én god grund til:

ECCO WALKATHON 2015!
D. 20. september er der atter engang ECCO WALKATHON i København! En fantastisk begivenhed, hvor det i sandhed mere end noget andet bare handler om at være med. Man skal ikke løbe hurtigere end nogen, man kan selv vælge, hvor langt man vil og man må gerne spise romskildpadder hele vejen, hvis man har lyst til det!
Siden ECCO WALKATHONs start har flere end 450.000 mennesker deltaget og samlet over 30 millioner kroner ind til alle mulige forskellige svinegode formål! I år kan man selv vælge, om man vil lade de penge, man traver hjem, gå til ECCOs legat til Hjerteforeningens forebyggende aktiviteter, eller om man hellere vil have sine stakater doneret til SOS Børnebyernes fine projekter i Cambodja og Indonesien.

Og hvad går det egentlig ud på?
Jeg har altid haft lidt svært ved at forstå, hvordan man går penge ind med fødderne. Hvordan kan en by i Indonesien have godt af, at jeg vader lidt rundt ude på Kastellet?
Ganske enkelt! Man betaler et beskedent beløb for at deltage i arrangementerne (50 kr. for voksne og 25 kr. for børn), og så vælger man, om man vil gå 6 eller 10 kilometer. For hver kilometer, man går, donerer ECCO 7,50 kr. til det formål, man gerne vil støtte.
Derud over er det godt at gå! Det er en skånsom og effektiv måde at holde hjertet og alle de andre vigtige kropsfunktioner i gang, og så er det altså også godt for formen. Det opdagede jeg i New York, idet jeg havde kalkuleret med at lægge mig et par kilo ud, idet vores diæt primært bestod af burgers, pizza, isdesserter og milkshake. Men fordi jeg brugte alle dagens lyse timer på at vade Manhattan flad med klapvognen, kom jeg hjem små to kilo lettere (min bagage var dog betragteligt tungere). Uret fortalte mig, at jeg gik imellem 12 og 17 kilometer hver eneste dag. Med vogn!

Grunden til, at jeg havde skridttæller på i New York var, at jeg som én ud af en lille flok folk har fået lov at “gå i forvejen”! Øvrige gængere er Ghandi-værterne Christian Fuglendorf og David Mandel, Signe Molde, Cecilie Beck samt Rasmus Walter.
Min opgave er så at kundgøre jer, kære læsere, om dette voldsomt fine initiativ, opfordre jer til at tilmelde jer og deltage, når ECCO WALKATHON spænder af i fire byer, nemlig København, Odense, Kolding og Ålborg. Vi starter i København d. 20. september, hvor Mor Lange naturligvis vil kunne opleves med både svedbånd og ECCO-sko forrest i feltet i gode venners lag – og måske sågar inklusive en klapvogn med op til flere krapyler. Jeg glæder mig! Det er første gang, jeg deltager i sådan en form for motions-“løb”, og det giver enormt god mening for mig, da jeg synes, det er en fantastisk måde både at minde vores lidt for skærm-vante generation om at røre sig (undertegnede inklusive) – OG samtidig donere nogle penge til to super-værdige sager. Mange bække små, i samlet flok løfter man nu bedst. Og hyggeligst!

Jeg håber, I vil melde jer under fanerne (tilmelding sker HER), og så kan man i øvrigt hjælpe med at gøre opmærksom på det fine initiativ ved at hashtagge #shareyourwalk på sine Instagram-billeder, når man går i forvejen. Det kan jo både være en gåtur ned til købmanden efter jordbær til en bananasplit, turen ned ad gaten på vej mod flyet til Paris eller en gåtur på Strøget i sin søgen efter de sidste, gode udsalgstilbud. Det er de små skridt, der tæller. 🙂