bananasplit

Det er en klassiker, I know it! Hvis vi var med i MasterChef og blev bedt om at servere en bananasplit, er det nok de færreste af os, der ville få sved på panden og blive vilde i blikket. It’s hard to fuck up.

Ikke desto mindre vil jeg her gerne præsentere jer for min opskrift. Jeg har forsøgt mig med mange ingredienser, og her vil jeg åbenbare dem, der fungerer bedst hjemme i sofaen sammen med Hr. Lange! Om ikke andet håber jeg, at dette indlæg vil virke som en inspiration, således at vi kan få denne støvet klassiker af, og den atter kan komme frem til ære og værdighed! Jeg ser dagligt mange billeder af guf og snask på Instagram – men bananasplitten ses for sjældent.

Jeg er mest til vanilleis. Ikke noget fis med pistache eller lakridsis, tak! Og selvom jeg er glad for chokoladeis, mener jeg, at den i konstellationen med chokoladesovsen bliver forvirrende.
Jeg holder mig nok egentlig til Snehvide-principperne, når det kommer til bananasplits:
Jordbær så røde som blod, is så hvid som sne og chokoladesovs så mørk som ibenholt! 😉

Den is, jeg er blevet glad for, er fra ISIS købt i Netto. Den er ikke tilsat sukker, hvilket giver mig en (måske kunstig) følelse af at være lidt helse-agtig. Og den smager helt, som den skal. Chokoladen går jeg ikke på kompromis med – det er Carlettis den bedste kogechokolade! Jeg synes, den smager aldeles himmelsk – særligt kogt op med en sjat fløde. Jon vil hellere have chokoladesovsen ren, så den stivner på isen (Se hans is her), så jeg plejer først at smelte en halv plade til ham, hvorefter jeg smider den sidste halvdel i gryden og tilsætter piskefløde. Jo mere, des bedre!
Bananerne er bare bananer, og jordbær er bare jordbær, men de kan IKKE undværes! Forleden lavede jeg en split (slang for “bananasplit”) uden jordbær, og det var ikke det samme. Spild af kalorier. (Ahr… Det er ting med fløde naturligvis aldrig helt).

Jeg står ved min påstand om, at en bananasplit er en sund synder! JA, den feder, og hvad så? Det er gode ting: Chokolade er sundt. Fløde er sundt. Is er sundt, og bananer og jordbær er helt sikkert sundt! Det er meget bedre at spise et par gange om ugen end chips og vingummi!

#Bananasplitforthewin