11998221_10153560873891886_892759334_n
Mælke-chokolade af guld, MM i varm strik og fedtet hår og en Eddie Murphy af engelsk voks. God mandag!

Indlægget er blevet til i samarbejde med Mars.

YEEES, hvor har jeg glædet mig til at kunne gå i luften med den her konkurrence!
Mange af os, der var børn eller unge i 90’erne (jeg var begge dele), kan huske chokoladebaren med det amerikaner-klingende navn Raider. ‘Raider’ var dog ikke en betegnelse, USA havde fundet på. Danmark var tværtimod det eneste land i hele verden, hvor denne fortryllende snack, som forener skønne sager som karamel, kiks og mælkechokolade, ikke hed Twix.
Efter nogle år bukkede koncernen under for omverdens pres. I en tid, hvor alt blev amerikaniseret, hvor Britney og Christina var på toppen, og hvor flere og flere af de udenlandske kanaler og TV-programmer kom til Danmark, skiftede den danske Raider navn til ‘Twix’. Og blev én i mængden som alle de andre.

Men nu! Nu er tiden atter moden for individualitet! Hipsterne har kronede dage, nørderne tjener flest penge, og det, der før var aparte, ses nu som tegn på skønhed! Derfor er Raider tilbage! Danmark trodser stormagterne og kassetænkningen og har krævet Raider tilbage på hylderne! Nuvel, den smager stadig, som den hele tiden har gjort (heldigvis), men man får nu et flash af dårligt hår med udvoksende permanentekrøller, mor-jeans og boybands, når man krammer den gyldne indpakning, og de tanker ledsages at en kombination af et smil over datidens storhed og måske endnu mere en lettelse over, at vi i dag skriver 2015.

Meget entusiastisk MM møder en voksudgave af Eddie Murphy i London i 1997.
Meget entusiastisk MM møder en voksudgave af Eddie Murphy i London i 1997.

I dag, mens jeg løftede jern for første gang i tre måneder (sådan en pause kan ikke anbefales, det gør jumbo-naller at komme tilbage), hørte jeg Backstreet Boys – the early years – for fuld skrue i mine høretelefoner, for ligesom at bringe mig i stemning. Bagefter gik jeg hjem og rodede gemmerne igennem for at finde nogle 90’er-billeder af mig selv!
Konkurrencen går nemlig ud på at hylde 90’erne. Den, der uploader det vildeste 90’er-billede af sig selv på Instagram under hashtagget #twinpeaks_raider, vinder en hel kasse Raider med 32 styks i! Sådan én fik jeg også, og i skrivende stund er der otte tilbage. De ryger hurtigt (især når man sidder på kontorhotel med (choko-)stængerne fremme), men de smager altså usandsynligt fremragende!

Man kan jo ikke tillade sig at opfordre til den her slags løjer uden selv at deltage i pinlighederne, hvorfor jeg i dette indlæg kan præsentere jer for unge Mette Marie Lei anno 1993-95. Ja, jeg gik til foto på ungdomsskolen og nej, jeg vaskede ikke hår særligt tit dengang. Og hatten er en låner, jeg ved desværre ikke, hvor den kan købes.

Vinderen findes og offentliggøres på min Instagram-profil (@mmleilange) mandag d. 21. september! Så hjem i gemmerne og find de pinligheder frem! De er deres vægt værd i chokolade! 😉

Raider er landet på hylderne i DAG (d. 14. september 2015), så alle kan dele min begejstring – så længe lager haves.