Det er mandag, og det har det været, siden Hugo galede dagen frem ved 5-tiden i morges. Solen ventede yderligere små tre timer med at stå op, men den har vel for pokker heller ikke små børn. 😉

Jon har spillet sidste forestilling på Halmtorvet og er i denne årle morgenstund draget af Samsø til for at agere småkendt til et Sommeren 92-arrangement i øens eneste bif. I morgen vender han retur, og jeg glæder mig af flere grunde. I går havde vi nemlig for meget dej til søndagens pizza, så tirsdag aften, når ungerne sover, og han kommer ind af døren, leger vi tirsdagssøndag og spiser skinke og smeltet ost på varmt, hvidt brød og ser ‘The Affair’ i sofaen. 

Jeg har imidlertid valgt at starte denne uge ud med at illustrere ti autobiografiske beviser på, at man har at gøre med en jysk emigrant i hovedstaden. En klassiker, ja, og jeg er langt fra den første, der laver sådan en liste. Men jeg er jyde og blogger, så det var vel bare et spørgsmål om tid. 

Plakaten ovenfor SKAL jeg i øvrigt have! 
Hvis man har det på samme måde, kan den erhverves her hos Justspotted.dk. 🙂

1) I starten af tyverne insisterede jeg på at besøge Buddy Holly på min fødselsdag i forventning om, at et flash af det gule sygesikringsbevis ville udløse en flaske gratis spumante.  

2)  Jeg anvender udtryk som ‘midtbyen’ i stedet for ‘centrum’. Men til mit forsvar: Det gør Jon også! Bare fordi han for fire år siden boede i Odense i fire år.

3) Jeg nikker og siger ‘daw’ til de forbipasserende, som er letsindige nok til at få øjenkontakt på gaden, hvilket får en del københavnere til at tro, jeg lægger an på dem, it seems.

4) Kalder ‘Hovedbanen’ for ‘Rutebilstationen’. Det sker stadig.

5) I starten af mit liv som bybo gik jeg mentalt ned over se se bagenden af en bus i forventet skuffelse over, at den næste først kom om tidligst to timer.

6) Jeg forventede i starten, at en tur til frisøren inklusiv hårvask og nus kunne gøres for lige omkring 300 kr. Det kostede det jo hos Salon Lis.

7) En tur på McDonalds er en udflugt i sig selv – ikke bare et pitstop.

8) Jeg kan kende forskel på lugten af kolort og svine-ditto, hvilket godt kan få en kjøwenhawner til at stirre lidt (i beundring?), når sommerens lovende solstråler et par gange om året lokker til køretur ud af byen.

9) Jeg kan hjælpe de tyske turister med at finde ved på eget modersmål, men jeg fatter ikke en bjælde af, hvad svenskerne siger. 

10) Første gang, jeg skulle med bussen hjem til Amager (hvor jeg boede dengang) fra Rådhuspladsen, tog jeg bare den første bus, der gik i den retning. Derfor endte jeg på Sundbyvester Plads og ikke i Holmbladsgade.

Tilføj gerne flere jyske indrømmelser i kommentarfeltet. Og med “jysk” mener jeg selvfølgelig: Alt på den anden side af Storebæltsbroen! 😉