12067168_10153589162346886_4764867_n

Indlægget er sponsoreret af Nationalmuséet.

Okay, se så! Her kommer en konkurrence, som virkelig vil noget!
For det første er præmien 200.000 kroner, og så mange penge har jeg aldrig før haft mulighed for at udlodde her på siden, og for det andet er konkurrencen lavet af, med og til fordel for velgørende formål OG for at fejre nogle mennesker, som virkelig gjorde en forskel, hvilket også er værd at lette på hatten over.

Man skal lige gøre en lidt større indsats end den, der normalt forventes her på bloggen, men det tror da pokker med den præmie. 🙂
Konkurrencen er lanceret af selveste Nationalmuséet, som lige nu og frem til primo januar byder på en udstilling om De Hvide Busser. Det var dem, der i slutningen af 2. verdenskrig reddede 17.000 menneskeliv, da de kørte igennem Tyskland (ført af nogle gode mennesker, selvfølgelig) og hentede de danskere, som var blevet sendt i koncentrationslejre, hjem igen.
For at gøre opmærksom på denne udstilling, og velsagtens også for at pirre folkets lyst til at hjælpe andre (og guderne ved utvivlsomt, at timingen for det budskab er overordentlig super), har Nationalmuseet i samarbejde med Sportgoodsfonden således søsat denne konkurrence.
Førstepræmievinderen får 200.000 kr., hvoraf vedkommende må beholde halvdelen og skal donere den anden halvdel til en velgørenhed efter eget valg. Voilà – penge OG god samvittighed på én og samme gang!
Andenpræmievinderen får 20.000 kr. til sig selv og 20.000 kr. til velgørenhed, mens personen på tredjepladsen får to gange 10.000 kr. efter samme princip.

For at deltage i konkurrencen skal man spotte busser! Der er gemt i alt 25, og man skal finde mindst 25 af dem for at have et lod i puljen. Busserne er gemt på forskellige velgørenhedsorganisationers hjemmesider, så på den måde får man også gjort opmærksom på de mange fine formål, hvilket jeg synes er ret fint tænkt.

Læs meget mere om konkurrencen og hvordan, man deltager (det er let som lagkage) lige her!