12067143_10153595044966886_940887257_n

På fredag fylder jeg 34 år. Nu er alder jo som bekendt kun et tal, og man er ikke ældre, end man føler sig. Og så er det jo meget passende, at jeg føler mig som en på præcis 34. 🙂

Jeg kan på det varmeste anbefale at fylde tredive – det er helt sikkert det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv. Meget af den usikkerhed, jeg oplevede i 20’erne, er mindsket væsentligt, og meget af den usikkerhed, der var rundt omkring mig, er forvandlet.
I 20’erne gik tiden med at spekulere over uddannelse, tøjstørrelse, SMS-korrespondancer med mulige weekend-bekendtskaber og en frygt for at være evigt single.
Til gengæld havde jeg masser af tid til at slappe af, mine veninder var også singler, så vi kunne hænge ud hele tiden, og jeg kunne sove længe alle søndage.

For at illustrere forskellen kan jeg berette, at Hugo vågnede kl. 3.45 i nat. Det tog en time at lulle ham i søvn igen, og derpå tog det mig yderlige en time at falde i søvn. Og så vågnede Berta op til dåd kl. 6.11.
Mit liv er stadig fuld af usikkerheder, men det er som om, de har klædt om og nu fremstiller sig mere som muligheder end begrænsninger i forhold til tidligere. Jo længere, jeg kommer ind i 30’erne, des mindre bekymrer jeg mig om små ting, der eksempelvis har med mit udseende at gøre, og når de større beslutninger skal træffes, skal jeg aldrig gøre det alene, for dertil har Gud givet mig Jon. Og det er awesome.

Jeg har for nylig truffet den bevidste beslutning, at jeg gerne vil veje 3-4 kilo mere, end jeg gør, når jeg synes, jeg ser skarpest ud. Hvilket reelt set er 8-9 kilo mere, end når jeg ser aller-skarpest ud. Jeg har i forbindelse med mit Arndal-eventyr eksperimenteret lidt med, hvilke madvarer, jeg skal holde mig fra, hvis jeg gerne vil være helt fit at se på. Og det kan jeg godt – men det gider jeg ikke. Og det er heller ikke den inspiration, jeg gerne vil give til Krapylerne. Jeg synes, sundheds-trippet i Danmark har taget et uklædeligt nøk op de seneste år, og jeg gider ikke være med.
Jeg vil stadig gerne træne for at være stærk nok til at løfte ungerne. Særligt Hugo er efterhånden blevet latterligt tung, og vi er netop flyttet ind i en opgang uden elevator. Men jeg vil hellere spise boller med tandsmør end lade være. Længere er den sådan set ikke. 🙂

På torsdag arriverer mit faderlige ophav og hans kønne kone til Kongens København, og så skal vi denondenlyneme hygge igennem på jysk! Det bliver noget med ovnstegt kylling med brun sovs, hvis jeg får min vilje, og om aftenen tager De Gamle ind og ser Jon på Husets Teater. Fredag har jeg fødselsdag, ungerne holder fri hele dagen, det samme gør Jon, og jeg planlægger, at vejret bliver himmelsk! Og netop samme dag slår Tivoli dørene op for deres Halloween-tema, så jeg går lidt og grubler over, om de to anledninger burde forenes.
På fredag er der i øvrigt også kulturnat i København, så når Jon har fri fra teatret ved 22-tiden, har min far og hans frue lovet at agere babysittere, så vi kan skåle for mig ude i byen!

Åh, jeg glæder mig i sandhed!
Sidste år startede jeg også nedtællingen til min Geburts her på bloggen et par dage i forvejen. Eksempelvis kan jeg opleves hér med kunstige tænder og cocktailkjole til min 29-års fødselsdag. Man har vel class.