12489920_10153738377081886_194611688_o

Indlægget er sponsoreret af Microsoft.

Jeg burde efterhånden have lært, at jeg skal være forsigtig med at sælge skindet, før jeg har skudt mine bjørne (ja, jeg lover en snarlig update på Lalalei-eventyret … :-), men jeg kan alligevel ikke dy mig. Så her er det altså: Jeg er ved at skrive en bog!
Min bog har været halvandet år undervejs og er det stadig, men efter at have talt og mailet frem og tilbage med redaktøren på mit forlag, er skelettet ved at være der, og nu er jeg omsider i gang med det rigtigt sjove: At fede den op med verbal sul!

Bogen kommer til at tage udgangspunkt i bloggen, men det bliver ikke en samling af blogindlæg. Jeg (og min redaktør) har været hele bloggen igennem for at finde de indlæg, I, der læser med, har udtrykt størst interesse for, og heldigt nok er det de samme indlæg, som jeg har fået mest ud af at skrive! Så nu er jeg igang med at koge suppe på de emner, lægge til, trække fra, finpudse og polere, og når sommeren engang går på hæld, skulle jeg med lidt fynd og klem meget gerne nedkomme med min første udgivelse.

Blandt andet fordi, jeg er i gang med bogskriveriet, investerede jeg i december i en ny computer, der har en lidt større skærm, end den jeg før brugte. Jeg har i mange år været glad for PC, men jeg følte mig alligevel draget imod Mac, da jeg synes, styresystemet og designet er nice. Desværre er der jo en del produkter, som (hidtil) ikke har været mulige at anvende, når man er Mac-bruger. Eller som i hvert fald havde færre fede features.
Og til mit held gælder det ikke længere Office, efter at Office 365 Home med den nye Office 2016 er blevet lanceret.

Jeg har meget svært ved at forestille mig at have en computer, der ikke indeholder Office-pakken, og den slags har folkene fra Office åbenbart sympati for, for de har udviklet en udgave af deres pakke helt særligt til folk med Macs, og sådan én har jeg fået nallerne i. Og den kan meget mere end den udgave, jeg kender fra min gamle PC.

I mit beskedne virke som blogger er jeg ret troløs i forhold til gadgets.
På kontoret arbejder jeg fra min Macbook Air, på vejen hjem svarer jeg kommentarer og Instagrammer fra min iPhone, og hvis jeg føler trang til at forfatte et indlæg efter Krapylernes sengetid, gør jeg det enten fra Jons Samsung-tablet i sofaen eller fra hans stationære iMac i soveværelset. Jeg elsker den frihed, der er i, at jeg kan hitte på noget, når min bøtte tillader det, og så reagere på det med det samme.
Det samme gør sig jo gældende for mit bogskriveri. Nogle gange får jeg en tanke, som kræver nedskrivelse, mens jeg står i køen i Netto eller venter på, at filmen starter i biffen. Tidligere skrev jeg det ned i ‘Noter’ på min iPhone og skulle så huske at finde det frem, sende det til mig selv og copy/paste ind i mit Word-dokument, når jeg sad ved computeren, men det er blevet markant smartere med Office 365 Home-abonnementet, som jeg har brugt de seneste uger. Det tillader nemlig, at jeg kan bruge Office 2016-pakken på op til fem andre PC’er, fem andre tablets OG fem andre mobiltelefoner end bare min egen Mac. Derfor kan jeg hive min bog op af lommen eller i sofaen, når jeg får en idé, og skrive videre med det samme. Det er vildt smart og gør arbejdet meget mere levende, og det sparer tid og gør, at jeg handler på min tanke i stedet for at vente til senere og så i sidste ende komme fra det.

Desuden medfølger der en hel terabyte (1.000 GB) lagerplads i OneDrive, som er et kæmpemæssigt online-lager. Hvilket er smart, da jeg ikke gad bruge penge på processer på min computer, men i stedet smed stakaterne efter designet. 😉 Med OneDrive, som jeg også er vant til at bruge i forvejen, kan man synkronisere alle sine billeder, musiknumre, videoer, indkøbslister og så videre i skyen, og hvis ens computer så skulle crashe, mister man ikke sine data. Desuden er det smart, når man som jeg tit tager billeder med sin iPhone. I stedet for at skulle overføre dem til min computer, kan jeg bare hente dem på computeren via skyen.

Jeg føler mig meget Carrie Bradshaw-ish, når jeg sådan drøner rundt og skriver både bog og blog i hele byen, og selvom jeg er modstander af, at teknologien skal overtage hele min verden og opmærksomhed, er det sgu smart, når alt er gjort så kompatibelt, at der er ultrakort fra tanke til handling, så man kan gøre det, man skal, og komme videre med noget andet, mens man er på farten.
Skulle interessen være der, kan man læse mere om Office 365 Home-pakken lige præcis her. 🙂

Med ønsket om en vanvittigt god lille-fredag. Om man så pønser på at bruge den på lektier, druk, armbøjninger, Tinder, TV3 eller afkalkning af badeværelset. Man kan jo trænge til lidt af det hele nu og da. 😉