12511756_10153751020611886_2105783985_n

Indlægget er sponsoreret af Needlite.

Jeg har fået nye lamper, og jeg elsker dem!
Sagen er den, at jeg i december blev kontaktet af Needlite, som har designet nogle nye lamper til indendørs brug. Opfindelsen er 100% dansk og dermed fremstillet med os in mente.
Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at mange af os danskere bruger mange, mange timer indendørs hver dag. Særligt her om vinteren, men også om sommeren, hvor vore skrivebordsjobs jo ikke holder pause, og hvor sollyset i kontoret er sparsomt, fordi det generer arbejdet på computerskærmen.

Engang i det forrige årtusind blev der lavet en anti-depri-lampe, som ikke var specielt køn. Den havde et blåligt lys, og den kunne man anvende, hvis man havde tendens til vinter-tristesse. Formularen var så, at man brugte et par timer hver dag på at sidde og stirre ind i det blå lys. Virksomt? Sikkert. Praktisk? Not so much.

Men princippet er det samme i de her kontorlamper fra Needlite, som jeg har fået. De er bare forfinet og forbedret. Designet er udviklet, og de lyser nu med et pænt, almindeligt hvidt lys, og de fungerer altså som kontorlamper. De skal stå i skrivebordets to øverste hjørne og pege med en 45 graders vinkel ind mod hovedpersonen – i dette tilfælde moi.
Gennem en app kan jeg skrue op og ned for lysstyrken, og når jeg går om eftermiddagen, giver jeg bare den yderste lampe et “dap” med fingeren, så slukker den. Jeg har haft lamperne stående i lidt over to uger, og jeg synes, de er vildt behagelige. Lyset er selvsagt også perfekt til selfies. 😉

12540004_10153751019481886_1847073064_n

Det, man opnår med lamperne, er at få en kunstig substitut til det sollys, man går glip af, når den enten ikke skinner, eller man ikke har mulighed for at være ude i den, fordi man knokler for føden. Dette skulle højne ens energiniveau, det skulle hæve humøret og også ens effektivitet.
Jeg er ikke ekspert på området – det eneste, jeg sådan rent empirisk kan bidrage med, er at sige, at jeg har skrevet tre indlæg hver dag i sidste uge og to eller tre indlæg hver dag i denne. Jeg er i hvert fald ikke blevet mindre effektiv. 🙂

Jeg kan godt lide tanken om, at der står disse to lamper og giver mig god energi, mens jeg venter på sol og sommer i kolonøjseren, og så er de jo ganske pæne, nu vi er ved det. Desuden giver de en god spredning af lyset til forskel fra de klassiske arkitektlamper, som altid er lidt svære at kombinere med en computerskærm. Man kan læse mere om Needlite her.

Jeg har også fået lov til at udlodde et sæt Needlite-lamper til en af jer, der læser med her på bloggen!
Det, man skal gøre for at deltage, er at skrive en kommentar her under indlægget, hvor man fortæller, hvor disse lamper skal stå, hvis man vinder.

Må den heldigste sommersild vinde! 🙂

12512083_10153751004046886_2025073577_n