12584114_10153762146221886_883054457_n

Jeg havde mig en god griner forleden dag over kommentarfeltet, der fulgte det billede, jeg uploadede af min mini-bananasplit på Instagram. Og ja, jeg tillader mig at kalde den ‘mini’, for jeg spiste den på under fire minutter. Og der ér banan i, den er blot dækket af tricolore-is. 🙂

Flere i kommentarfeltet spurgte, hvor Søren jeg på danske breddegrader havde skaffet mig chokoladesovs, som stivner. Og nu må jeg le, d’damer.
Chokoladesovsen ovenfor stammer da ikke fra en tube! Det ville jeg aldrig byde min isdessert. Aldrig!

Forstå mig ret: Jeg holder meget af ting fra tube!
For eksempel er jeg meget glad for remoulade, jeg har haft adskillige hårkure på tube, og så var jeg i mine unge dage meget glad for Hubba Bubba på tube. Men chokoladesovs? Nope! Den skal hjemmesmeltes!

Det hører efterhånden til hverdagen, at der ryger en bananasplit over disken i Langehjemmet, når ungerne er lagt. Jeg føler ikke, man synder så meget, når der er banan og mørk chokolade ind over, og så er det altså lidt festligt på sådan en almindelig hverdagsaften. Jeg gør i reglen gerne det, at jeg starter med at smelte den passende mængde chokolade, og her vælger jeg helst den gode fra Carletti, som vi kender fra barndommens julekonfektorgier. Jeg smelter chokoladen i en gryde ved lav varme, mens jeg konstant rører rundt. Når chokoladen er flydende, hælder jeg halvdelen over Jons isdessert. Han vil nemlig gerne have den stiv, som man siger. Jeg holder dog selv mere af en fyldig sovs, så inden jeg beriger min egen skål med den kakaoholdige delikatesse, tilsætter jeg en god sjat fløde og rører så lidt mere rundt.

Så billedet ovenfor, som i øvrigt høstede tæt på 500 likes og 17 entusiastiske kommentarer på Instagram, er resultatet af, at vi var løbet tør for fløde, og 7-11 på hjørnet ikke længere fører netop det. Men den gled nu ned alligevel, kan jeg afsløre … 😉