12606871_10153763690176886_967874969_n

Indlægget er sponsoreret af Yaneeda.dk

Jeg har taget jer på ordet!
Da jeg i dette indlæg spurgte jer, der læser med, om vi burde være praktiske og tage en kort flyvetur til Gran Canaria, eller om vi skulle blæse på det nemme, udnytte øjeblikket og rejse af Pommern til med tvillinger på skødet, svarede 99% af jer, at vi skulle stikke af så langt væk som overhovedet muligt!
Siden da har jeg tygget en del på det faktum, at det er umuligt at udtale ordet ‘Maldiverne’ på en neutral måde. Hvis man udtaler V’et som et U, som de fleste nok gør, kommer man lidt til at lyde som en drevet jyde. Al respekt for jyder! Jeg er selv én and proud of it! Men selv den mest selvfede københavner kommer til at lyde provinsiel med ‘Maldiuerne’ i munden. Udtaler man derimod V’et korrekt som netop et V, kommer man til at lyde som Marlene Schwartz eller Hendes Majestæt Dronning Margrethe d II.

Og hvorfor har jeg mon sådan grublet over netop dét …? (Smiley der hopper, springer og kaster med konfetti).
Fordi endelig, endelig ENDELIG er rejsen en realitet! Den er bestilt og snart betalt, og vi skal afsted d. 8. og kommer først retur d. 29. februar! Tre fede uger fuld af vand, sand, Krapyler på slap line, Langemanden i badebukser og fri Lei! Jeg kan næsten ikke rumme det! Det første, jeg siger til Jon hver morgen, når jeg slår glukkerne op, handler om ferien, og jeg er begyndt at lære ungerne at sige ‘Sri Lanka’. Eller i hvert fald prøve. Det er lidt nemmere end Maldiverne …

Vi skal nemlig allerførst til Sri Lanka i 14 dage, og når vi har været det, flyver vi simpelthen til Maldiverne og bliver en uge, og det er altså hér, vi kommer til at fejre Krapylernes 2 års fødselsdag. Det ér vel et eller andet sted kun passende, at de bliver hyldet på Medinas yndlings-destination, når de nu blev undfanget på en flaske Moét et Chandon årgang 2004 på vores honeymoon!

Da jeg skrev dette indlæg om at være gået i spåner midt i planlægningen af ferien, fordi det rejsebureau, vi ville rejse med, krævede den dobbelte pris, fordi vi først ville lande i København på ungernes 2 års fødselsdag, var der enormt mange af jer, der læser med, der skrev, at jeg skulle stramme op og komme videre i teksten, hvilket var fuldkommen rigtigt. Ydermere havde flere venlighed nok til at dele links til rejsebureauer, de havde været glade for, og jeg klikkede alle disse igennem i min fornyede research-iver.
Til sidst landede jeg på Yaneedas hjemmeside, og den var lige 50-75% mere overskuelig end alle de andre, så jeg surfede mig halvblind og forelsket, og til sidst sendte en mail og forklarede vores budget, situation og ilands-agtige luksusproblem i forhold til krapylernes alder. Det gjorde, at jeg kom i kontakt med en sød pige fra selvsamme firma, og vi fandt ud af, at vi kunne indgå et samarbejde, således at jeg arbejder en lille smule for dem undervejs. Og på den måde har vi altså råd til at forlænge turen i den anden ende med en uge og altså liiiige svinge forbi Maldiverne på vej hjem!! Det er nemlig ikke så hamrende dyrt, når man alligevel “er i området”. Ydermere kan vi med Qatar Airlines få lov at tage Krapylerne med retur på samme billet, fordi de altså er ét år, når vi rejser fra Danmark. Episk vinder-situation!

Vi flyver fra Danmark mandag d. 8. februar, og efter en mellemlanding i byen Doha, ankommer vi næste dag til Sri Lanka. Her “studser” vi os lidt frem, forstået på den måde, at i stedet for at køre direkte til Maalu Maalu, som er et hotel lige ved stranden, som vi skal bo på, gør vi af hensyn til ungerne to stop undervejs på nogle fantastiske hoteller. Ved samme lejlighed får vi i forbifarten set noget af Sri Lankas storslåede natur, og planen er, at vi hjemmefra googler os frem til nogle steder, hvor vi gerne vil gøre holdt og opsøge nogle oplevelser undervejs.
Efter en uge på Maalu Maalu, som jeg planlægger at bruge med våde tæer konstant, kører vi til hotellet Aliya, som ligger lidt længere inde i landet. Her skal vi bo i tre dage, og samtidig satser vi på at besøge en stor nationalpark i nærheden, hvor ungerne blandt andet kan få lejlighed til at se på ægte ‘fanter. 🙂 Herefter bliver vi kørt til Colombo, hvor vi bor en enkelt nat, inden vi flyver til Maldiverne og bor en uge på endnu et lækkert hotel!

Hele turen er arrangeret af Connaissance De Ceylan i Sri Lanka og selvfølgelig danske Yaneeda, som har et virkeligt fint koncept, synes jeg.
Og nu er det altså NU, at jeg stoler på, at I, der læser med, mener det, når I siger, jeg altid er troværdig i mine betalte indlæg. For jeg mener det. 😉 Hør selv her:
Yaneeda samarbejder udelukkende med lokale fra de destinationer, de sender folk ned til. De har ingen danske guider i hverken Tanzania, Sri Lanka, på Maldiverne eller i Thailand – der er kun lokale folk, som virkelig ved, hvad de taler om. Udover at det øger troværdigheden og følelsen af rent faktisk at være væk hjemmefra, så gør det også rejsen billigere. Og den besparelse, Yaneeda opnår i den sammenhæng, fordeler de imellem os, der køber rejser hos dem, og de mennesker, de samarbejder med i lokalsamfundet. Altså tjener de lokale, som Yaneeda samarbejder med, mere, og vi får vores rejser for mindre. Igen yderst win/win!

Alle billederne i den relativt kreativt udførte kollage øverst i indlægget er neglet fra de destinationer, som nu er indprintet i vores skæbne i den nærmeste fremtid! Jeg havde i mit livs skabte dage aldrig troet, at jeg ville være typen, der skulle til hverken Sri Lanka eller Maldiverne, men hvor kan jeg dog godt sætte pris på det faktum! Jeg er stensikker på, at vi får en tur, som Jon og jeg kommer til at huske for altid, og ungerne kommer til at give os sygt mange lammere, når de bliver gamle nok til at se billeder derfra og samtidig erkende, at de ikke kan huske en disse fra dengang. 🙂

I min aftale med Yaneeda indgår dette indlæg samt et mere, som jeg skriver undervejs. Og når vi kommer hjem, skriver jeg et indlæg om vores oplevelser på deres fine rejseblog. Disse indlæg vil selvfølgelig være markeret som ‘Sponsoreret’.