12647762_10153780557436886_1873456551_n

Der er nogle, der mener, at man ikke nødvendigvis bliver lykkeligere af at få børn. Jeg kan godt se pointen, selvom jeg nu vil vove den påstand, at mit liv kun er blevet bedre, som årene er gået de forgangne 10-14 år!
Forstået på den måde, at før, jeg fik Krapylerne, var alt, der skulle til, for at jeg havde en god dag, at Jon var hjemme, og at der var is i fryseren. Sådan er det ikke længere. Nu er der mange flere parametre, er afgørende for, om jeg er rolig og afslappet. Om ungerne har det godt, om der er købt ind til aftensmad, om vi tjener penge nok til at betale for vuggestue, husleje og institution og så vigtigst af alt: At vi alle fire er sunde og raske. Så vidt, jeg husker, var netop det med frygten for, at der kan ske ens elskede noget blandet med det faktum, at man er skidetræt i 18 år, efter at man har fået børn, det mest afgørende for, at man ikke bliver mere lykkelig af at få børn ifølge den undersøgelse, jeg læste.
Men man bliver i hvert fald klogere! Jeg har fået en del (mestendels meget lavpraktisk) viden, efter at de for små to år siden halede to mennesker ud af undertegnede en tidlig søndag morgen på Riget i København. 🙂

  1. At man kan have nok så mange principper om, at poderne skal lære at dele, men i sidste ende køber man to af alt legetøj, fordi man ikke orker balladen.
  2. At man godt kan fungere på fire-fem timers søvn. Også to dage i træk. Men ikke tre …
  3. At gå på arbejde kan virke enormt afslappende, og en lang arbejdsdag føles nogle gange som et spaophold for hjernen, idet den kun behøver at koncentrere sig om én ting af gangen.
  4. Selvom man ikke umiddelbart kan forestille sig nogensinde selv at skulle have flere børn EVER, kan man godt blive skruk, når man ser en lækker, buttet baby, som lidt minder én om dengang, ungerne gerne ville putte hele tiden.
  5. At der ingen grænser for, hvor mange gange børn på små to år kan vælte et glas mælk på gulvet under et enkelt måltid.
  6. Eller en portion havregrød.
  7. At alt, der er børnevenligt, er optur! Pludselig tilbringes alle søndage på Field’s og Jensen’s Bøfhus i stedet for på langs og i natostilling, og tanken om en forlænget weekend i Lalandia bliver mere og mere dragende.
  8. At man ikke nødvendigvis bliver mindre død-forelsket i sin mand, fordi man også deler forældrerollen med ham. Men man bliver måske bare oftere irriteret på ham – også uden grund.
  9. Man kommer ikke igennem en uge uden tør-shampoo
  10. At man sagtens kan elske to børn lige højt på samme tid. Man elsker dem bare på helt forskellige måder.