12714412_10153790401826886_701412579_n

30 timer i London er meget og ikke ret meget på én gang. Jeg var inviteret af Clarins i den anledning, at de netop har lanceret to nye cremer til kvinder i 30’erne – en multiactive dagcreme og en ditto natcreme. Og jeg skal satme lige love for, at de gik linen fuldt ud!

Clarins havde inviteret bloggere, som alle var i 30’erne, fra Danmark, Sverige, Norge, Spanien, Frankrig, USA, Kuwait og andre fjerne steder, og vi havde i fællesskab 30 timer i London, hvor vi hver havde vores egen bil med tilhørende chauffør (min hed Bill), og vi boede på hotellet The Mondrian med udsigt over Themsen. Jeg har aldrig været så fancy i London før.12650763_10153790401231886_1822395564_nVi spiste frokost på nogle mega-cool steder og fik den lækreste mad, og torsdag aften havde de lukket hele restaurant Sketch, som er et sted, jeg længe gerne har ville spise, bare til os, og i anledningen af, at de to cremer er pink og blå, holdt vi ‘Pink & Blue Party’. Her fik vi flettet blomster i håret, og der blev taget helt usædvanligt mange selfies. Jeg kom til at kigge lidt længe på en italiensk pige, som filmede sig selv med den ene hånd, mens hun grinede og snakkede højt. Hun sendte mig et hårdt og indforstået blik, mens hun hurtigt meddelte “I’m live”, inden hun var væk igen.

12695782_10153790401891886_54723805_n
Jeg snakkede især med en enormt sød, svensk blogger, som blev kaldt Kakan, hvilket betyder ‘Kagen’. Intet under, at jeg var vildt med hende fra første sekund. Desuden mødte jeg Dalal, en youtuber, som kom hele vejen fra Kuwait. Hun gik med tørklæde og havde bare ankler. Den kombination havde jeg ikke set før, så jeg spurgte til det og hendes forhold til islam i forhold til påklædning. Hun fortalte, at hendes mor og søstre ikke gik med tørklæde – det var bare noget, hun gerne ville. Og der er så mange bikinier overalt efterhånden, sagde hun, så hun kunne simpelthen ikke se, hvordan et par bare ankler skulle kunne vække uro nogen steder.
Jeg tænkte senere, at det samme kunne man jo sige om hår og hals, hvis det er med dén på, men jeg synes ved nærmere eftertanke, det var ret fedt at høre, hvordan hendes tørklæde og hendes forhold til sin religion ikke var mindre personligt, end mit er til min. Det handler jo ikke om, hvordan Gud eller Allah ser på hendes ankler eller hårlokker – det handler om, hvordan hun gør, og hvad hun har det godt med. Ligesom at jeg efterlever nogle ting i Biblen, men absolut ikke alle.
Jeg blev konfronteret lidt med mine egne fordomme i den samtale, for jeg havde nok lidt en forventning om, at det er lidt ‘all or nothing‘ i forhold til Islam og påklædning. Enten går man linen ud, eller også er man typen, der ikke går med tørklæde overhovedet. Men selvfølgelig er ens forhold til Gud præcis lige så individuelt som muslim som det er, når man er sofakristen.
Dalal har i øvrigt 1,6 millioner følgere på Instagram (Følg hende her), så jeg kaldte hende for Kim Kardashian resten af turen.

12659640_10153790401996886_889156916_n
De to cremer, som hele turen handlede om, blev serveret op sengen ved henholdsvis aftentid og næste morgen. Det ér jo en dag- og en natcreme, så de blev leveret på sengen sammen med en hilsen med godnat og godmorgen. Jeg har taget begge dele i brug, og jeg er lige så stille begyndt at efterleve Clarins-damens doktrin om, at man ikke må flytte huden, når man påfører cremen. Man skal gnide den meget forsigtigt ind og så presse på kinder, hals og pande med et tryk på cirka tre kilo. Jeg aner ikke, hvad tre kilo er i den sammenhæng, men det er sådan en god ansigtsmassage-fornemmelse. Desuden må man aldrig massere opad, som vi eller altid har lært er bedst for at undgå rynker – man skal massere udad i ansigtet.

Vi havde i alt cirka to gange to timer til shopping, hvilket var ganske fortrinligt. Det var trafikken i London bare slet ikke, så turene, som ville have taget mig et kvarter til fods, tog over det dobbelte i min fancy bil. Jeg fik dog shoppet i både Céline og Balenciaga – ting, der passer sig for én, der i morgen flyver ned i 30 graders varme, naturligvis. Jeg blærer mig fra Bounty-land i næste uge, promise. 😉

12713927_10153790401966886_29567910_nGulvet på Sketch var pænt! Og mine stiletter findes her.