12647656_10153780407911886_62614959_n

Indlægget er sponsoreret af Schulstad Levebrød CHIA

Jeg har scoret en del billige points her på fælleskontoret i dag! Fie nede fra Go Baby Go havde glemt madpakken, og netop som hun var på vej i 7-11 efter den gamle (og efterhånden lidt udtrådte) klassiker chicken sticks, gik døren op, og ind kom en mand med en madkurv, som var en kongelig picnic værdig!
Min frokost er nemlig i dag sponsoreret af Schulstad Levebrød, og anledningen er såmænd, at de har lanceret to nye spillere i deres efterhånden ganske brede sortiment af brød og lækkerier til madpakken. De to nye varianter har det til fælles, at de indeholder chia-frø, og derfor hedder de selvfølgelig Levebrød CHIA Rugbrød og Levebrød CHIA Klapper.
Chia-frø er overmåde populære for tiden, da alle jo efterhånden sværger til de såkaldte ’super foods’, og man kan nærmest ikke svinge en håndtaske på et københavnsk in-sted i disse dage uden at ramme mindst én skål med acai-grød, som er pyntet med kiwi, banan og netop chiafrø.
‘Chia’ betyder i virkeligheden ’styrke’, hvis man spørger de gamle mayaindianere. Det var nemlig dem, der spottede frøet. Chia-frøet har et højt indhold af Omega-3 fedtsyrer, det er rigt på fibre og indeholder også masser af protein. Det kaldes også ’superfrø’, hvilket vel må siges at være meget passende. Og det er da ret godt klaret, at en så lille ting kan indeholde så meget. Man kan læse mere mere om de godgørende egenskaber her.
12660456_10153780407796886_605709628_n
Jeg og resten af kontoret har nu prøvesmagt både CHIA Rugbrød og Levebrød CHIA Klapper. Jeg er især glad for klapperen, som er super-lækker i konsistensen. Jeg smagte den først med den lækre ørredrilette på, og bagefter bestod den glansprøven: Nemlig som underlæg under et lag Nutella. 😉
Med Levebrøds CHIA-produkter kan man vove den påstand, at chia-frøenes små-magiske egenskaber er blevet tilgængelige for os almindelige mennesker, som ikke køber ind til morgenmad, frokost eller aftensmad i otteogtyve forskellige specialforretninger eller helsekostbutikker. Hvis man, som jeg, alligevel er glad for rugbrød, kan man nu ret nemt upgrade sundhedsfaktoren ved lige at vælge Levebrød CHIA Rugbrød i stedet for det, man plejer. Jeg synes, det smager ganske som vanligt – bare tilsat en lille smule ekstra bid med de små frø, som er overordentligt klædeligt.

Jeg så for et par uger siden en nyhedsudsendelse i TV, som fortalte, hvad der er danskernes yndlings-spise til aftensmad. Eller i hvert fald det, de oftest tyer til. På en klar førsteplads var den gode, gamle rugbrødsmad! Vi spiser rigtigt meget rugbrød herhjemme i andedammen, og derfor er det dejligt, at der kommer fine initiativer som dette til, som gør, at vi kan ryste posen lidt uden at komme helt på udebane. 😉

12665723_10153780408001886_220025348_n
Kærlig hilsen en fan af rugbrødsmadder. <3