Fotografi den 16-03-16 kl. 11.47 #2
Jeg har de seneste dage tænkt lidt over det med ’stil’. Hvad er god stil, og hvornår har man det?
Jeg faldt på en blog over nogle superfine stilinterviews, og alle de interviewede blev blandt andet spurgt, hvad der kendetegner god stil. Langt de fleste svarede, at man har god stil, når man tør hvile i sin egen stil og ikke lader sig forføre af de evigt svingende tendenser, der er i modebilledet.

Det svar generer mig altid lidt, fordi for det første er de damer selv influeret af nuets tendenser. Selvfølgelig er de det. De gik i Buffalo-sko dengang og Gianvito Rossi-stiletter nu. Og måske føler jeg mig også lidt ramt, for så stor stilmæssig selvtillid har jeg i øvrigt slet ikke. Jeg lader mig gladeligt influere af modemagasiner, Instagram, fashionbloggere og alle mulige andre. Til det sætter jeg selvfølgelig sund fornuft. Når en tendens klæder eksempelvis Caroline Brasch, fordi hun har meterlange storkeben, er det nok ikke en tendens, jeg skal tage til mig. Ikke på dén baggrund i hvert fald.  Har jeg så per den definition ikke god stil? Så er vi i givet fald mange, for ellers ville modebranchen ikke tjene så mange penge. 🙂

Med alderen har jeg lært min krop at kende og kan hurtigere spotte, om en given tendens vil fremhæve det gode eller det dårlige, hvilket i sidste ende er økonomisk fordelagtigt, da jeg har færre fejlkøb. Eksempelvis var jeg hurtig til at hoppe på moden med højtaljede bukser, da jeg har korte ben, men en fin bag og talje. Til gengæld holder jeg mig væk fra ballonkjoler og ting, hvor taljen forsvinder, da man så kun kan se mine buttede arme og kraftige lægge, hvilket ikke virker fair overfor resten.

Men selvom jeg løbende gør mig tanker om min stil, påklædning og mit generelle udseende og elsker, elsker, ELSKER at dulle mig op ved festlige anledninger (i aften skal jeg med Jon i teatret – bare vent!), så har jeg altså også en del dage, hvor jeg bare tager tøj på. Uden at tage stilling overhovedet hapser jeg bare det, der ligger øverst i skabet (Eller på gulvet). Og nej, det skyldes ikke Krapylerne, for sådan havde jeg det også, før de kom til verden.
Jeg er bare i forskellige humør på forskellige dage, og så er det forskelligt, hvad jeg gerne vil fokusere på den dag. Det er ikke afhængig af, hvor godt jeg har sovet. Nogle gange er jeg frisk og fuld af overskud fra morgenstunden, og intet kunne ligge mig fjernere end, hvordan jeg ser u. Så vil jeg hellere bruge tiden på at komme hurtigt ud af døren, så jeg kan nyde solen, være først på kontoret, eller hvad dagen nu ellers byder på.

Jeg kan godt lide, at både mode og makeup er noget, man kan klare sig uden. ‘God stil’ er blevet et synonym for påklædning, men jeg synes altså også, det kan være god stil at tænke på noget andet nogle gange. Og at vælge selv. Sådan med maven. Og derfor vælge fra. Bare engang imellem. Jeg tror, det giver ro til, at det med, hvordan vi ser ud, ikke behøver fylde det hele.

Når man ikke ligner sit bedste ‘jeg’ alle dage, vænner man sig lige så stille til at lade andre ting fylde mere, tror jeg. Og i en verden, hvor vi konstant bombarderes med rapporter, der viser, hvor dårlig selvtillid unge piger har grundet modeverden og Instagram, er det vel ikke det værste, der kan ske. Måske findes der virkelig folk derude, der bare vælter ud af sengen og ligner en million plus renter på daglig basis, men jeg synes, at resten af os skal minde os selv og hinanden om, at vi ikke behøver gøre os den umage hver eneste dag for at passe ind.

Bare lidt onsdags-tanker fra MM, der i dag er at skue i nyvasket, glattet, sminket og strøget version og i går var krøllet og tilfældig. Og ganske den samme på indersiden. 🙂