image
Veninder er nogle gange noget af det vigtigste, en dame har i hele verden. Og da vi stod i Sri Lanka med en syg Hux og ikke anede, hvor vi skulle gøre af os selv, satte jeg særligt pris på én af dem, jeg har i kartoteket. Nemlig Nina, Kopiernes mor. For udover at være sød, sjov, fan af almindelig cola i stedet for light og mor til tvillinger, der kom til verden fem uger før mine egne, er hun også læge. Ikke nok med det – hun er BØRNElæge.
Needless to say havde Nina mig i røret ganske mange gange i dagen op til vores tropiske indlæggelse. Og Nina løb rundt fra Herodes til Pilatus og forsøgte at fjerndiagnostisere ham. Hun talte med overlægerne på Hvidovre og konsulterede alle de eksperter, hun kunne finde. Alle dem, hun talte med, var enige om, at en tur på hospitalet ville være det eneste rigtige med hans symptomer, men hvordan får man videreformidlet det til en bange mor langt hjemmefra?
Nina var smart! Hun fik mig til at love at insistere på en blodprøve overfor lægen, og det gjorde jeg så, som beskrevet i indlægget her. Nina vidste nemlig, at hvis der var noget galt i omegnen af det, hun og de andre forestillede sig, ville det vise sig ved, at hans infektionstal var forhøjede. Så selvom lægen i første omgang affærdigede mit ønske om vished i form af en blodprøve, stod jeg fast, fordi Nina havde sagt, at jeg skulle. Og hun havde ret! Derfor kom vi på hospitalet og fik superfin og kompetent behandling i sidste ende.

Sådan en veninde-gerning fortjener mere end en dusk tulipaner, så i samråd med Jon har jeg arrangeret en Nina-pampering-dag, som går ned netop i dag! Programmet er sat sammen af undertegnede, sponsoreret af Fælleskassen, og dresscoden er afslappet tøj og flade sko.
Vi startede med at spise frokost på Fars Dreng, hvorefter jeg cyklede Nina hen til Ni’Mat på Hotel Kong Arthur. Her skal hun have en times Buddha-massage  af en dame med det meget lidt Buddha-agtige navn Jytte, hvorefter hun skal plaske rundt og nyde deres spaområde. Efterfølgende går turen til La Glace, hvor vi skal spise sportskage (man er vel healthfreak), så skal vi begge to have en manicure i en lille klinik på Amager Torv, som jeg har glemt hvad hedder. Derefter skal vi i biffen og se ‘Flaskepost fra P’, og til sidst spiser vi sen aftensmad på en ny thai-restaurant, Jon og jeg har fundet på Vesterbro.

Skål for gode veninder! Dem skal man huske at sætte pris på, også når tiden er knap. Derfor anbefaler jeg, at alle i weekenden giver deres veninde en sjus, et kram, et ring eller en æske chokolade. Hvis ALLE gør det, havner der nok også noget godt i skødet på os selv. Det er ligesom med karma. 🙂