13023264_10153950774631886_1093242820_n

Jeg følte både stolthed og skam, da jeg i går morges delte min OCD-morgenmad på Instagram. Men man skal jo stå ved den, man er, ikke sandt?
Jeg spiser generelt ikke vanvittigt sundt, og det er jeg begyndt at have det lidt dårlig samvittighed over. Lad mig lige starte med at understrege, at jeg absolut ikke har det dårligt med at spise skumbananer (spiste en pakke i går) eller P-tærter (også dem. De er på tilbud i Netto) eller hvide boller med Nutella (hvad skal jeg sige – ungerne elsker at bage!), men jeg ville gerne have noget mere sundt indover OGSÅ. Jeg får ikke frugt og grønt nok, og når jeg nu går ret meget op i, at Krapylerne spiser ordentligt, har det bare sat et endnu større spotlys på, at jeg selv godt kunne rette lidt ind.

Derfor er jeg begyndt at gå lidt på udkig efter sunde ting, som jeg godt kan lide. Og som jeg nævnte her, gav jeg jo matcha et forsøg, idet 42RAW har halv pris på deres morgenskåle i denne måned. Det smagte fint, men var mig nu ikke vanedannende.
Et par dage senere prøvede jeg så en skål meget lig den ovenfor – altså en acai-skål. Eller bowl. Man kan vist kun sige det på engelsk. (Suk.) Og den smagte fantastisk! Jeg ved godt, det ser irriterende ud, at al pynten er linet op på den måde, men på en eller anden måde er det hyggeligt at få en masse små mundfulde, der smager forskelligt.

42RAW sælger sådan en skål for 69 kr. til daglig. Det skriger jo til himlen! Til gengæld skal der til deres forsvar siges, at den ikke er helt billig at lave. Efter at have spist sådan en fire gange på en uge (til halv pris – husk det nu. Jeg er jo ikke sindssyg!), gik jeg ud og købte alle ingredienserne selv. Det eneste, jeg manglede, var acai-pulveret, som jeg gik i en helsekostbutik for at finde, og så faldt hammeren. Sådan en pose pulver koster nogenlunde det samme, som coke gjorde på Vesterbro i 80’erne: 189 kr. for én lille pose! Der skal godt nok kun 1-2 skefulde i hver portion, but still!
Jeg er ved at undersøge, hvor mange portioner, man kan lave ud af én pose for at se, om jeg synes, det kan forsvares, og så skal jeg nok give besked.

Jeg fandt nogle forskellige opskrifter på nettet og har prøvet mig lidt frem. De skriver alle sammen, og man skal putte en frossen banan i, men jeg synes, det bliver for koldt. Stuetempereret banan er bedre. 🙂
Egentlig er det bare en ganske almindelig smoothie, som er puttet i en skål og pyntet, but hey – if it works. Og det tager ikke langt tid at lave. Jeg har nået det to morgener nu, selvom jeg er alene hjemme med ungerne.

Til én (stor) portion bruger jeg:

1 banan
1 kop frosne bær efter eget valg (jordbær og blåbær smager godt)
1/2 kop mælk
1 skefuld chiafrø + ditto andre frø, hvis man har dem og har lyst
1 skvæt honning
1 stor skefuld acaipulver

Så blender man hele baduljen og pynter med det, man kan lide. Hugo synes også, det smagte fantastisk, så jeg toppede hans havregrød med acai-grød i morges. Hipsterbaby. 😉