13219929_10153994461166886_701578966_n

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg glæder mig til en dag at skulle flytte i hus med hele min lille, hjemmelavede familie. Eller måske bare et halvt hus alt afhængigt af, hvad økonomien tillader. Jyden i mig får gåsehud på den virkeligt gode måde ved tanken om en kummefryser i kælderen, et loft med plads til opbevaring af memorabilia og egen have med mælkebøtter og muldvarpeskud. Jeg håber, at vi til den tid kan finde et hus tæt på byen. Drømmescenariet er selvsagt en hytte på Frederiksberg, men så bliver der nok ikke råd til hverken kælder, loft eller muldvarpeskud, med mindre Jon bliver castet som den næste James Bond.
13214693_10153994461076886_184693412_o
Jeg har lovet Langemanden, at vi venter et par år, før vi migrerer udenfor KBH K, og indtil da stornyder jeg særligt aftner som i går aftes.
I anledningen af, at Cofoco har åbnet en ny restaurant ved navn VÄKST, havde de nemlig inviteret på middag i Sankt Peders Stræde. Jeg og min veninde Anne havde et bord kl. 18, så kl. 17.57 steg jeg op på min grønne solo-cykel hjemme i Nørregade, og jeg ankom rettidigt uden sved på panden. Badet i sensommersollys og fuld af godt humør! Det føles simpelthen så overskudsagtigt at kunne skifte ble på en arving det ene sekund, kysse dem begge i panderne og så tre minutter efter sidde og lege storby-dulle på fancy, nyt spisested i downtown København! Lidt af det hele, som til sammen udgør en svært indbydende sandwich!
13223643_10153994461091886_871733983_o

Apropos ’sandwich’, så var maden på VÄKST simpelthen så fotogen! Det hele var serveret i keramikskåle og tilsat træbestik og retro-sakse, og tallerknerne bød på et væld af ting, jeg ikke spiser til hverdag, i fine og flotte farver. På det øverste billede ses min forret, som var en blanding af oksekød, rygeost, kyllingeskind og stenbiderrogn. Ikke en kombination, jeg selv lige ville have hittet på sådan en onsdag derhjemme ved kogepladerne, men det smagte superdejligt.

Jeg kan med sindsro VÄKST for den smukke indretning, det fine drivhus, de mange grønne planter, lyskæderne og ikke mindst de mega-søde tjenere. Og hvis man er totalt til ny nordisk mad, kan man nok få endnu mere optur over stedet end jeg. Jeg var ret pjattet med både forret og den ørred, jeg fik til hovedret. Men desserten bestod af en rabarberis med drømmekage-crumble og FENNIKEL!? Jeg spurgte tjeneren, hvorfor der var salat i min dessert, og han svarede med et kækt glimt i øjet, at det var fordi, det var moderne. Nuvel, men da stemmer jeg nu alligevel for banana-split. Eller bare fennikelfri drømmekage. Men hvad forstand har bønder på agurkesalat, som min far plejer at sige. 😉
13199016_10153994461071886_61491033_o