store-sko
1. Ballerinaer, 2. Ballerinaer, 3. Ballerinaer, 4. Espadrilles, 5. Sneakers, 6. Ballerinaer, 7. Sandaler med hæl, 8. Flade sandaler, 9. Sandaler med kilehæl.
Både Kate Winslet, Meg Ryan og Uma Thurman har store fødder. Selveste Jackie Kennedy havde kæmpe-fødder! Flere og flere folk har store fødder, fordi vores race bliver højere og højere. Min kusines datter, som blev konfirmeret dette forår, har på nuværende tidspunkt i sit liv fødder, der er fire skostørrelser større end mine, men begge hendes forældre er også over 1,85, så hun bliver såmænd nok også et langt rær.
Jeg kan huske, at jeg engang fik at vide, at modeller oftest lyver om deres skostørrelser på deres setcards, fordi det er enormt svært at finde store nok sko til nogen, der har fødder større end en størrelse 39. Og det er da egentlig noget underligt noget! Da jeg var teenager, var min papsøster, som har seriøøøst lange stænger, nødt til at købe jeans (det hed ‘cowboybukser’ dengang) i drenge-afdelingen, fordi hendes ben var for lange til almindelige pigestørrelser.
Det har man rådet bod på i dag. Nu er alt tøj nærmest lavet til høje piger, og jeg skal nærmest have opsmøg på alle de buksedragter og jeans, jeg investerer i, hvis de skal passe i livet. Så (mode-)verden har tilpasset sig det faktum, at folk er høje. Men ikke, at der med øget højde altså ret naturligt også følgere større fødder. Folk skal jo kunne holde balancen!

Det har altid irriteret Maria Boe Nielsen, at hun allerede i teenageårene var henvist til en reol bagerst i skobutikken, hvor sko, der fra siden nærmere lignede robåde, var hendes eneste alternativ til herre-sneakers. Politikken skriver, at kvindesko oftest føres op til str. 41, hvorimod herresko som oftest kan fås til en størrelse 45. Og det er ikke skægt at være forvist til drengenes afdeling, når man som teenager bare gerne vil ligne de andre. Piger, that is.
Nu har Maria fået en datter, og hun lægger allerede nu an til at blive en lang tøs. Derfor forventer Maria, at hun også får store fusser. Og da hun ikke vil have, at datteren skal se de samme traumer i øjnene i sine teenageår, har Maria fået familien med på idéen, der længe har ligget og ulmet, om at åbne en skobutik, der kun handler med store størrelser! Væk med bagerste hylde – nu kan dem med små fødder sgu gå forgæves for en gangs skyld. 😉
I Marias butik, Romer Shoes, findes der udelukkende damesko fra størrelse 40-45. Hun forhandler i dag anerkendte mærker som Remonte, Pretty Ballerinas, Clarks og Gabor, og til efteråret tilføjes mærkerne Högl, Nude of Scandinavia, Online Shoes, JJ Footwear og det eksklusive danske mærke Sargossa. Romer Shoes blev en realitet i april i år, og lige nu gives der 20% rabat, hvis man tilmelder sig nyhedsbrevet, som kan gøres HER (I venstre side af webshoppen cirka halvvejs nede på siden). Det skal i øvrigt gøres fra en computer.

Jeg synes, Maria, der har startet Romer Shoes, er et supergodt eksempel på seje kvinder, der tør og GØR noget! Der må virkelig være mange tøser derude, der har hulket og tigget efter, at nogle ville gøre som Maria og åbne en shop med pæne sager til sko-elskende ladies med lange stænger og store fusser! Og nu er det altså sket! Jeg kan ikke selv passe noget, hun sælger, desværre, (Jeg byttede gerne min størrelse 37 ud mod en størrelse 42, hvis den sad for enden af nogle længere ben!) men jeg er sikker på, at mange af jer, der læser med, kan! Skriv gerne i kommentarfeltet, hvis I selv har store fødder og har savnet fint fodtøj. Og kom gerne med forslag til nye brands, som laver sko i store størrelser, som Maria skal få med i sin shop! 🙂

Jeg har fundet mine favoritter fra Romer Shoes, som kan ses på billedet ovenfor. Det er i øvrigt min kontor-buddy, Christina fra Passions For Fashion, der har været så elskværdig at trylle i Photoshop og har lavet den fine collage.;-)