Lidt om at være ferie-fed...

Overskriften er måske en kende misvisende af hele to årsager, faktisk.  For det første er jeg jo ikke at definere som ‘fed’. Og for det andet er det ikke noget, der er hændt på ferien. Sådan har det sådan set set ud i et godt stykke tid.
Jeg er selvfølgelig ikke overvægtig. Mit BMI er totalt normalt, men jeg kan sgu ikke rigtigt passe mit tøj. Hvor meget, jeg har taget på, ved jeg ikke rigtigt, for min badevægt lyver med jævne mellemrum. Hvad det skyldes, ved jeg nu godt. Haribo, isdesserter, cola og ristet toastbrød med pålægschokolade. Og det er det hele værd.

Men da jeg stod og pakkede tøj til vores campingferie, blev jeg led og ked af det sommertøj, jeg havde at proppe i kufferten, for jeg har ikke købt nyt siden for en 3-4 kilo siden, og jeg føler mig taget til fange i det hele.

Da jeg alligevel samme eftermiddag var på gaden for at forrette nogle ærinder, slog jeg vejen forbi H&M på Kultorvet. Her fandt jeg ret snapt 8-10 tilsyneladende yderst veldesignede gavanter og tog det hele med ind i prøverummet – jeg nappede selvfølgelig det hele i en størrelse større, end jeg plejer. Og her skete så det, der har ry for aldrig at ske: Jeg kunne passe OG følte mig skidegodt tilpas i hele molevitten! Og prøverummet var tilpas stort til, at jeg kunne træde så langt væk fra spejlet, at jeg kunne se, at det kun var rigtigt tæt på, at mine lår lignede en mad med hytteost. Så jeg købte rub og stub og gik fluks hjem og pakkede om.

Atter engang kom jeg til en erkendelse, som i realiteten har ramt mig før. Jeg insisterede nemlig på ikke at købe graviditetstøj, mens jeg ventede ungerne. Selvom jeg tog næsten 30 kilo på (og det jo kun i bredden!) mente jeg nu nok at kunne klare mig igennem med en nævefuld undertrøjer og tilpas mange cardigans (Verden vil bedrages). Tre uger før fødslen kapitulerede jeg dog og rev mig ved at købe nogle bukser og bluser, der rent faktisk var skabt til nogen på min størrelse, og selvom jeg aldrig havde vejet mere i mit liv, følte jeg mig pludselig mindre, end jeg havde gjort længe. Fordi alting ikke klemte om min krop som for at holde mig fast i, at jeg ikke burde fylde så meget.

Og nu er det sket igen. Ved at gå en sølle størrelse op i kluns føler jeg mig faktisk slankere, end før jeg gjorde det. Måske er det selvbedrag, men voila. 🙂 Det er så den lange forklaring på, hvorfor jeg kan opleves i en hel del af H&Ms sommerkollektion på de sociale medier henover de næste par uger, når vi rammer de 30-32 grader, som Kroatien har i skabet til os dernede sydpå.