Mit afkom har over det seneste par måneder løbende bitchet over, at de skal have cykelhjelm på, når jeg ikke skal. Og mine argumenter herfor er skidedårlige. Derfor har jeg længe overvejet at bide til bolle og købe en snublekyse. Og jeg skal ikke være for fin til at indrømme, at jeg bider mig i knoerne ved tanken om den dér æggeskal, jeg driblede rundt med i mine teenage-år. Det er jeg simpelthen for sej til. Ja! Jeg ved det, det er latterligt! Jeg er latterlig!

Som alternativ har jeg tænkt på at nappe én af de der kraver, som man spænder om halsen, og som i tilfælde af uheld eksploderer og bliver til en airback-hætte. Men den er sgu svær at forklare for ungerne, som gerne vil se mig klikke en hjelm fast under hagen, sådan som de gør.

Løsningen fandt mig på min fødselsdag! Af Krapylerne modtog jeg denne cykelhjelm in disguise! Den ligner en hue, men er en hjelm! Så vidt, jeg har kunne snuse mig frem til, er det egentlig en hjelm udviklet til skatere. Altså er den smart ved fald, men nok ikke lige så behjælpelig i en højresvingsulykke, forestiller jeg mig. Safehagen sælger den SOM en cykelhjelm, men den oplyses at være kun 80% så sikker som en klassisk cykelhjelm. Just FYI.

Jeg er vild med den! Den er min opvarmning til en rigtig cykelhjelm! Min bolleveninde inden ægteskabet! Til sommer bliver den nok lidt lun om ørebasserne, så da planlægger jeg at købe mig den der oppustelige hjelm i stedet. Da er ungerne nok gamle nok til at forstå, at den virker lige så godt som deres. ???

Jeg må hellere, for min samvittigheds skyld, sige, at jeg – efter at have komponeret indlægget her – har fundet ud af, at hjelmen faktisk ikke er godkendt som cykelhjelm. På Safehagens hjemmeside sælges den som ‘cykelhjelm’, men med småt står der, at den ikke er godkendt som sådan. Hvilket jo egentlig er lidt ufint, synes jeg. 

Men altså! Hvis man er typen, der er dum nok til ikke at kunne overskue en “rigtig” cykelhjelm (endnu) ligesom mig, så er det altså 80% mere sikkert at ryge på røven (eller hovedet) med den her på end uden. 🙂

Psssst: Husk udsalg med 50% hos Boozt her! ?