skaermbillede-2016-11-22-kl-11-36-42
Hver dag bliver piger, der er under 15 år, gift i Mali. Og ja, selvfølgelig er vi forskellige alle sammen, og man gør tingene på en anden måde andre steder i verden, men det giver satme ikke mening, at børn skal giftes. Eller at forældre føler sig tvunget til at gøre det mod deres døtre, fordi de simpelthen ikke kan se en anden udvej. De har ikke penge til selv at betale mad og husly for deres døtre, så derfor overlader de deres elskede børn til en skæbne, de slet, slet ikke er klar til. Én ting er tanken om at blive gift med en mand, man ikke er forelsket i, men at blive det i en alder, hvor vi andre så ‘Krummerne’ og legede med Barbie-dukker eller byggede huler, er uhyggelig. Begge dele burde ikke finde sted.

Nogle gange kan tingene føles lidt fremmede, når de foregår på en anden side af jorden, og derfor har Børnefonden meget kløgtigt valgt at bringe emnet lidt mere ind på hjemmebanen med en lille video, hvor de bruger et skjult kamera. De har så fået en flink, nydelig, 30-årig skuespiller til at henvende sig til en flok intetanende fædre (mødrene og døtrene er med på legen) og meddelt dem, at han gerne vil giftes med deres mindreårige småpiger. Setuppet virker komplet gakgak, men ikke desto mindre er det altså totalt hverdag for massevis af børn verden over. Børn, der i stedet kunne være blevet til seje, stærke, glade voksne – hvis de ikke var blevet gift som 12-årige, mødre som 14-årige og levede i et ufrivilligt ægteskab/fangenskab med en mand, de ikke er modne til at hverken elske eller ønske.
skaermbillede-2016-11-22-kl-11-41-18Se lige Børnefondens sjove og stærke video her, og overvej så lige måske at få et sponsorban. Jeg har personligt, kan jeg så lige skyde ind her, været fadder for lille Bignon fra Benin siden år 2005. Der har været måneder, hvor jeg som studerende havde svært ved at finde penge til byture, Aldo-sko og H&M-bukser, men jeg har altså altid fundet de 220 kr., jeg har lovet ham, og det bliver jeg ved med, til han fylder 18. Og det føles sgu godt, her 11 år efter, at se, jeg er med til at bidrage til hans liv og skolegang. Jeps, der er garanteret god samvittighed inkluderet. 🙂

Klik her for at læse mere om Børnefondens arbejde for pigerne i Mali og eventuelt blive fadder.