2-photos-candy-warhol-tomaas
Jep, i dag starter det. Mit sukkerstop.
Jeg har prøvet mange gange før, og det er kun lykkes én gang for mig at holde det i mere end blot en enkelt dag, og det er to år siden. Da havde jeg stadig nogle ekstra barselskilo, jeg var lidt træt af, og til sidst blev jeg sur på min krop over, at den sådan cravede chokolade hver eneste dag og så ikke engang rigtigt satte pris på det, når jeg efterkom dens ønsker! Det er nemlig det, der pisser mig af. At jeg, når jeg når så “langt ud”, som jeg er lige pt, spiser jeg slik for at nå fra -2 til 0. Ikke for at nå fra 0 til +5, hvis det giver mening. Skumbananerne fylder mig ikke længere med lykkehormoner ved indtagelse – de udfylder bare et behov. Og det har de ikke fortjent.

3-photos-candy-warhol-tomaas
Jeg har nogle regler, jeg følger denne gang, fordi det var dem, der gjorde, at det lykkedes den eneste gang, det gjorde, for to år siden. Og de kommer her.

– Frugtsukker tæller ikke.
Det, jeg gerne vil til livs, er gelatine, E-numre, tilsætningsstoffer og raffineret sukker. Sidste gang, det lykkedes for mig, kom jeg igennem de hårde stunder ved hjælp af disse daddelkugler, og i går købte jeg ind til en oooordentlig røvfuld, som skal komponeres og indtages i aften! Den første dag er altid den værste.

Sukker i mad tæller heller ikke
Jeg spiser stadig sukker på mine havregryn, og jeg begynder ikke at bage hvide boller uden sukker, og sådan.

Det er ikke en slankekur
Jeg spiser stadig bearnaise til mine bøffer og tandsmør på føromtalte bagværk.

Cola er strengt forbudt
Men i en snæver vending er det OK at nappe en appelsinvand. Når man er ude at spise, for eksempel. Ellers er Faxe Kondi Free at foretrække.

Bananasplit er OK
Nu griner I, jeg ved det godt. Men jeg skal nok forklare logikken bag dette punkt: Jeg bruger mørk chokolade med en kakaoprocent på 86 til chokoladesovsen og ISIS-is uden tilsat sukker til kuglerne (høhø). Bananen tæller ikke jævnfør punkt 1, og det samme gælder eventuelle hindbær og jordbær.

Man skal have en finaledato
Det virker ikke for mig at sige, at dette ikke er et sukkerstop, men en livsændring. Fuck no. Jeg kan kun komme igennem det, hvis jeg ved, at det på et tidspunkt slutter. Sidst havde jeg sat mig for at holde i 10 dage, og de endte så med at blive til fem uger, fordi jeg simpelthen ikke havde cravings for guf. Meeen så blev det d. 1. december, og mon ikke, det også gør det i år? 😉 Derfor er min slutdato for dette sukkerstop d. 1. december!

Når jeg følger de her regler, føler det ikke som et fængsel eller en straf, og der er større sandsynlighed for, at jeg gennemfører. Og jeg forstår godt, hvis nogen synes, det er tøset, men det er kun fordi, de ikke ved, hvor meget slik og chokolade, jeg indtager på daglig basis… 😉
7-photos-candy-warhol-tomaas
Hvem vil være med til at rense chokolade-smagsløgene?
Så det på denne måde: Så kan vi endnu bedre sætte pris på godterne i december! 🙂

Billederne i dette indlæg er lånt her.