Jon og jeg plejer at være ret gode til at tale sammen. Det har vi sådan set altid været, synes jeg. Jeg tror måske bare, det skyldes, at vi begge to synes, vi havde været tilpas meget ævl igennem, da vi mødte hinanden i en alder af gennemsnitligt 30 år, og derfor bed vi ret hurtigt til bolle og busede ud med, hvad vi gerne ville have. Og ikke ville have. I starten nok egentlig mest det første. Måske føles det mest safe at fortælle en ny flamme, hvad man absolut helst er fri for, fremfor at åbenbare sine inderste håb for, hvad man gerne vil have opfyldt. Af frygt for, at den anden synes, man er krævende og besværlig.
Vi ligner hinanden på ret mange punkter, og derfor faldt snakkene om, hvad vi gerne ville have, ret nemt, da vi kom dertil. På vores anden date, som fandt sted i Jons lille studenterhybel i Odense, spillede vi ‘Ego’, som handler om at svare på spørgsmål, der åbenbarer sandheder, man måske som udgangspunkt er mere eller mindre frisk på at dele sådan lige på stående fod. Sådan husker jeg det i hvert fald. Men så var bolden ligesom kastet, og siden har vi snakket.

Vi snakker stadig meget sammen. Både taler og snakker. Vi har begge to et ret stort behov for at blive hørt og føle os set, og vi bliver begge to heldigvis ret stolte, når vi kan vække den følelse hos den anden. Men i en travl hverdag, som hverdage jo er flest, kan der alligevel blive langt imellem de aftner, hvor snakken virkelig kommer ud i både fjerde og femte gear, og derfor havde vi en ret fin oplevelse, da vi spillede FuelBox første gang! FuelBox er designet til at holde snakkene i gang parforholdet, og reglerne er yderst enkle. Man skal bare på skifte trække et spørgsmål, som man så skal stille den anden, og der er forskellige kategorier at vælge imellem.
Vi valgte at teste spillet en halv time før sengetid, hvor vi lå under hver vores dyne og var ret baldrede. De første par spørgsmål grinede vi lidt af, og dem kom vi ret hurtigt igennem, men efter et par minutter havde vi pludselig talt om nogle meget dybe, alvorlige og faktisk ret vigtige ting, som vi måske begge to går og tænker på nu og da, men som ikke falder ind under emner, man ikke lige får vendt, mens man børste tænder. Fordi spillet selvsagt ikke aner, hvad man går og tænker på lige på det givne tidspunkt, bliver man så at sige halet over på neutral grund og får talt om nogle ting, som ikke nødvendigvis er ladede. Det er skide-inspirerende, faktisk!

Vi spillede i lidt over en halv time og var begge to helt små-eksalterede bagefter og følte os meget connected. 😉
FuelBox er efter min mening et meget, meget fint spil til at holde ild i de “rigtige” snakke i parforholdet, og jeg har tænkt mig at købe det spil, der er kreeret til at gøre det samme ved venskaber, faktisk. Fordi jeg ser mine bedste veninder meget sjældnere, end jeg gjorde før mand og børn, når vi sjældent sådan helt i dybden, og man må jo sige, at vores liv har forandret sig ret meget siden da. Derfor tror jeg, det kunne være ret sjovt at spille spillet sammen med dem.

I denne kalenderlåge kan man vinde et ‘FuelBox Par‘-spil! Alt, man skal gøre, er at lægge en kommentar til dette indlæg. Hvad man skriver, er for en gangs skyld op til én selv. 🙂
Vinderen bliver fundet og offentliggjort mellem jul og nytår!