Jeg lyver ikke, når jeg siger, at jeg var ekstremt tæt på at gribe min iPhone og tage et billede af det, da det skete… Men der hang en del af min fars kones gamle, antikke pynt på det, så jeg er bange for, at det ville være blevet anset som værende respektløst.

Jep, Berta væltede juletræet i går! Juleaftensdag forløb ellers ganske idyllisk! Der blev lavet konfekt og gået ture, og kl. 16 tvangsindlagde Jon og jeg vores børn til at se Disney’s Juleshow sammen med os i sofaen i havestuen. Efter tyve minutter havde de bitchet så længe, at vi lod dem fortrække til den anden stue med en iPad, hvor de nød Diego og Lille Jaguar de næste par timer, mens vi andre fik de sidste ænder på række i forbindelse med indtagelsen af årets vigtigste aftensmad. Og det var nok en fejl, for da middagen kom på bordet, var Krapylerne relativt hyper-aktive og meget lidt interesserede i at se iPad, som vi ellers tillod som bestikkelse for selv at få en rolig middag. De spændende frem og tilbage mellem stuerne, og til sidst ville Berta passere juletræet, som var blevet skubbet lidt ind mod væggen, så det egentlig skulle være lettere at komme udenom. Hun valgte nemlig at gå højre om i stedet for venstre om. Og som i slowmotion så hele familien til, med and på gaflen og gru i blikket, mens det næsten tre meter høje træ faldt til jorden. Heldigvis var de levende lys ikke tændt endnu, og skaderne var overskuelige, idet en rustfarvet puf aftog for faldet.

Resten af aftenen forløb nogenlunde i samme spor. Ungerne var komplet overgearede, alt var konstant i fare for at springe i luften, og da vi kollektivt ramte dynerne ved 22-tiden, var jeg mere bombet oven i hovedet, end jeg har været siden dengang, jeg blev student og drak mig stiv en måned i træk. Det var overordnet set en dejlig aften! Helt bestemt! Og vi er meget priviligerede! Og begrebet ‘julefred’ er udsat et par år, og forventningerne til, hvordan juleaftens etaper skal inddeles, er sendt til revurdering.

Krapylerne havde efter alt at dømme en god juleaften. De blev vanvittigt glade for de PlusPlus’er, Julemanden havde med, men de møder stadig så mange nye mennesker hele tiden, at deres entusiasme over lige præcis Julemanden var ikke overvældende. De har før set masser af mennesker med skæg, og at han så var i rødt og lo i staccato, fandt de ikke sådan videre imponerende, selvom alle de voksne uh’ede og nøøøøj’ede.

Jeg scorede både en pyjamas, billetter til ‘Chicago’ på Det Ny Teater, en hotelovernatning efter eget valg med Langemanden, amerikaner-slik (skumfiduser i forskellige variationer), stearinlys og in-ear headphones, så jeg kan høre musik, når jeg træner, uden at koge over. Helt genialt, alt sammen! 

Jeg håber, at I, der læser med, har hygget jer, spist noget lækkert, og hvad I nu ellers bryder jer om. Møs fra Als! ?❤️

Og PS: Boozt starter udsalg i dag. Se selv her! Og mine tips til nytårsbeklædning kan findes her! (Reklamelinks)