15645351_10154520279041886_1318723362_n

Ja, vi trænger i sandhed til et nyt TV-møbel. Det har vi gjort LÆNGE, men dette super-TV sætter virkelig en fed streg under det faktum ... :-)
Ja, vi trænger i sandhed til et nyt TV-møbel. Det har vi gjort LÆNGE, men dette super-TV sætter virkelig en fed streg under det faktum … 🙂

Vi havde en ret fin start på december her i Langehjemmet. Overordnet set er Jon en vidunderlig blog-mand. Han er klar på at tage billeder, når det kræves, han har hjulpet med at installere utallige printere og dingenoter på kontoret, og han skælder næsten aldrig ud, når jeg bruger date-night på at instagramme hovedretten.

Men lige i denne måned fik jeg nok en ekstra fjer i hatten fra ham! Det skete, da jeg kunne overbringe ham den nyhed, at jeg atter var blevet prikket på skulderen af Samsung (de hjalp mig jo også over min edderkoppeskræk, som den trofaste læser måske erindrer), som spurgte, om jeg ville teste deres nye TV. Og idet, jeg jo bor sammen med Jon, ville den test således også gå ud over ham.
Grunden til Jons og så sandelig også min begejstring er, at der er tale om det nye Samsung KS9005. Det er kæmpestort (55″), og så er det BUET! Det er som at have en biografskærm stående midt i stuen! Eller – inde ved væggen, selvfølgelig.
En anden smart feature ved skærmen er, at den på grund af sin buede form (gætter jeg på) og det faktum, at billedet er så kraftfuldt, som det er, næsten ikke reflekterer lys. De fleste kender nok det med, at når man først tænder for dummekassen en mørk vinteraften, er man nødt til at slukke stort set al lys i hele hytten, for at de mørke scener i filmen ikke afbrydes eller utydeliggøres af stearinlysets flagrende flamme midt på skærmen.

Og det er netop det, der er den udfordring, Samsung gav mig, og som jeg (selvfølgelig) sagde ja til at være med i. Faktisk sendte jeg denne GIF til min kontakt hos Samsung – blot for at udtrykke min begejstring. 🙂
Præmissen er den, at der er mange danskere, der brokker sig over, at vinteren er meget mørk. Og det er den altså også. De fleste dage står solen først op ved 8-tiden, og den går ned igen, inden klokken er slået 16. Alle dagens semi-lyse timer bruger vi på jobbet, og når vi endelig har fri, går vi hjem og slukker alt lyset og sumper foran fjernsynet. Jeg dyrker selv den sport en del, kan jeg indrømme. Det betyder jo at vanvittigt mange af vores timer tilbringes i mørke, og det er måske heller ikke med til at give vintertrætheden hårdere odds, end den har i forvejen.

Min opgave er så nu at prøve at se fjernsyn i en fuldt oplyst stue i nogle uger! Let in the lights! Jep, though job, but someone’s got to do it! Det fjernsyn, jeg skal kigge på, er så selvsagt en låner, nemlig Samsung KS9005, og stuen er min egen. Og for at være sikker på, at min stue er ordentligt oplyst, sendte Samsung simpelthen en vaskeægte lysdesigner hjem til os, så hun kunne tage bestik af situationen og sætte lys, der passer til lige præcis vores stue. Den del af aftalen var i sandhed også som sendt fra himlen, da Jon og jeg mange gange har talt om, hvor dårlige vi er til netop det med lamper, og man vender sig altså hurtigt til, at døren binder, som man siger.  Så vi skyndte os at takke ja.

Designeren, Frederikke Aagard, var enormt tjekket, og det første, hun gjorde, da hun kom ind i vores stue, var at spørge, om vi aldrig havde overvejet at sætte noget op på den kæmpe-væg, der er over vores sofa. Og det er et knald-godt spørgsmål, for vi har næsten tre meter til loftet, så den forekommer meget, meget hvid, stor og bar. Men vi er bare ikke blevet enige om et motiv endnu, og så har vi lidt glemt det. Vi sidder jo altid med ryggen til den, kan man sige.
Men godt det samme, faktisk, for Frederikke fik derved anledning til at sætte en meget fin lampe op, som fylder en god del af væggen. Da den lå på gulvet, blev jeg lidt lun i armhulerne, men monteret ser den komplet fantastisk ud.
I alt har Frederikke monteret fem lamper, og Samsung har installeret deres kæmpestore fjernsyn, og d. 6 januar kommer de og fjerner det hele igen. Januar har altid været lidt trist i det, men den kommende kunne hurtigt gå hen og blive katastrofal, er jeg bange for, for det lys, Frederikke har sat op. Men Jon og jeg har aftalt at tage noter, så vi kan lys-indrette lidt a la det, Frederikke har gjort, og Jon taler gudhjælpemig allerede om at gøre sit for at overtale mig til, at vi efter Samsung-samarbejdet går ud og køber fjernsynet. Vi har haft det i lige omkring to uger nu, og han finder det umuligt at gå tilbage.

I næste uge vil jeg berette om vores første erfaringer med projektet med at se TV i en fuldt oplyst stue – på en Ferrari af en flimmerkasse! I samme anledning vil jeg vise lidt flere fotos fra vores stue, hvor man selvfølgelig også kan se, hvordan der er blevet lysindrettet. Så stay lige tuned! 🙂

Indlægget er sponsoreret af Samsung.