Når folk snakker om parforhold og det at holde det i live, efter at man har fået børn, bliver sofaen tit nævnt som noget nær det værste skræmmebillede. Et sted, man ikke må havne. Det ulykkeligste, der kan ske, er at mand og hustru smelter fast i hver sin ende af sofaen foran husaltret med remoten i hånden. Så dør sexlivet, den gode samtale, ægteskabet og alt andet godt! Mange, jeg kender, siger, at de “satme ikke gider ende med at være sådan nogle, der bare dejser om på sofaen klokken otte hver aften”.

Måske handler det om, at individet først og fremmest frygter det ukendte. Måske har folk nogle usædvanligt dårlige sofaer. Måske er vi bare forskellige. Men lad mig slå to ting fast:

1. Jons og mit parforhold har aldrig haft det bedre.

2. Kæft, vi elsker sofahygge!!

Forstå mig ret, jeg går knagme heller ikke af vejen for en date ud i det københavnske restaurations-liv eller 24 timer i Nice med Jon, men nu er det jo imidlertid sådan, at vi har fået børn. Af egen fri vilje. Og den eneste faste hjælp, vi har til at passe børnene, er min svineseje svigermor, da min søster har fået kæreste og Jons søster har fået eget barn. Og farmoren HAR altså også et liv, et kollektiv, masser af venner, hobbyer OG et andet barnebarn også, så vi sidder ikke på halen og venter på, at hun skal passe Krapylerne hver eneste uge, så vi kan passe vores parforhold. Vi hygger i sofaen!

I går aftes, mens Jon puttede ungerne (det tager tid for tiden), frembragte jeg alskens lækkerier i køkkenet, og da han kom ud fra mørket igen, havde han ikke set, at jeg havde fundet den flaske Mini-Moet, jeg havde i køleskabet, frem, så han foreslog, at vi skulle drikke et par gin/tonics. Og vi blev enige om at gøre begge dele, mens vi grinede af, hvor meget der er sket med både teknologien, film-industriens muligheder OG Tom Cruise, siden ‘Mission: Impossible’ så dagens lys i 1996. Det gode ved at se en film, man har set før, er nemlig, at man gerne må snakke imens! (Jeg delte i øvrigt lidt af aftenen på min Insta-Story i går aftes. Man kan se de små videoer, hvis man klikker på mit profilbillede på Instagram. Ja, det opdagede jeg først selv i sidste uge, så nu deler jeg lige det tip!)

I aften har vi atter en date! Da skal vi spise bøf med bearnaise på knæerne i sofaen, når børnene er puttet, og se filmen ‘Monster’ i fjernsynet. Det er sådan set både fordi, det er en god film, men også fordi, at Jon i morgen starter prøver på teaterstykket af samme navn på Det Kongelige Teater (sammen med Lise Baastrup (hende fra ‘Rita’), Marie Tourel Søderberg (hende fra ‘1864’) og Josephine Park (hende, der får barn med Jesper Christensen i ‘Arvingerne’). Stykket sættes op af Eventministeriet og spiller kun i 10 dage, og billetterne koster under 100 kr., så man skal skynde sig at investere her, hvis man vil se det, i øvrigt.

Længe leve sofahygge! Jeg kan se, at jeg har allerflest læsere om aftenen både på hverdage og i weekenden, så jeg gætter lidt på, at mange af jer, der læser med, har det ret meget præcis ligesom os!