Jeg tror, at min datter er en ægte prinsesse. Det er i hvert fald ikke længe siden, at hun græd store, salte tårer, fordi hun slog sig på hjørnet af en foldet sweater. True story!

Jeg synes dog alligevel, hun var lidt mere pyldret end vanligt, da vi kom hjem fra børnehave tirsdag, så jeg tog hendes temperatur, som viste sig at ligge på 39,3. Min mor kunne lægge læberne på min pande og på decimalet fortælle, hvor høj min temperatur var. Lægen troede ikke på hende, så han testede hende af flere omgange (jeg var et skravl som barn), og den var sgu god nok hver gang. Det talent har jeg tydeligvis ikke arvet.

Jon blev hjemme med hende onsdag, hvor hun var helt smattet og feberramt og ikke formåede andet end at ligge i sofaen, se tegnefilm og spise is. Og hoste. Bertas forkølelser ramler altid sammen med hendes astma, så det tager lidt på hendes kræfter. Torsdag fik Hugo også lov at blive hjemme, da Berta om aftenen ikke havde været diskret og i stedet pralet af dagens (manglende) bedrifter og isindtag, hvilket Hugo da egentlig synes lød ret festligt. Så Jon fik både slappet af, gjort rent, ryddet op og lavet alt muligt praktisk, mens Krapylerne stenede max foran dummekassen – Berta stadig med feber.

I nat var hun vågen en del, da astma og det at ligge ned sjældent er super-foreneligt, så jeg er træt i dag. Skidemegaherre-træt! Jeg har ikke vasket hår siden i mandags, og jeg tror ikke, jeg har sovet en hel nat siden juleferien. Heldigvis har jeg i dag overtaget tjansen med at blive hjemme med Berta, der i løbet af natten har smidt sin feber, men som jo skal have et feberfrit døgn, inden hun må vende retur til insitutionslivet. Jeg har hele morgenen (som startede klokken 6) set frem til at stene fjerner med Bertie på sofaen og sendte smålettet drengene ud af døren, så vi piger kunne tage hul på afslapperiet.

… Men nu hvor Berta ikke længere har feber, vil hun egentlig meget hellere lege med biler, lægge puslespil og bygge forhindringsbaner med sin mor. Fuck, altså… Jeg holdt ud i 20 minutter og har nu med sort samvittighed kvalt min datters kreativitet med en iPad, så jeg liiiiige kan få lidt chill og måske et bad, inden jeg ruller mig ud som legeonkel. Jeg føler mig totalt som en dårlig millennium-mor, men mere duer jeg altså ikke til i dag. Heldigvis sover hun stadig middagslur, så det planlægger jeg skal foregå i ske med mig.

Et møs fra sofaen og ønsker om en vellykket fredag på den anden side af skærmene. Solen skinner i weekenden, siger de! Hurra!