MM i sofaen - klar til at dyppe bananskiver i smeltet chokolade og se Scandal i fjerneren!
MM i sofaen – klar til at dyppe bananskiver i smeltet chokolade og se Scandal på blærerøvs-fjerneren!
15979026_10154576365356886_514638637_n
Vi har netop købt et nyt TV-bord, da vi ikke synes, at dette her lever op til det nye “vægmaleri”.
December måned er gået, og januar har afløst. Vinden er vendt, og solen er ved at vende tilbage. Lige så stille. Men selvom solen nu ikke længere går ned klokken 15.30, men venter næsten en hel time mere, så er det satme stadig mørkt udenfor. Faktisk også når det ikke er mørkt! Den første januar var det som om, at solen helt opgav at bryde frem. Måske fordi natten havde været så fuld af lys, tænkte den, at den, sammen med det meste af verden, også kunne tillade sig en fridag.
Jeg er SÅ glad for mit vinter-samarbejde med Samsung! For det første er fjernsynet, hvis fulde navn er Samsung KS9005 med Quantum Dot-teknologi, vildt fedt. Hele brugerfladen er meget nemmere end det, vi selv har investeret i. For det første starter det ikke med at vise TV-kanaler, for hvem pokker ser i øvrigt fjernsyn på sit fjernsyn længere? 😉 Det starter i stedet med en præsentation af de apps og streaming-tjenester, vi bruger mest, som i Langehjemmet strækker sig over diverse streaming-tjenester, spillekonsoller og selvfølgelig almindelig stenalder-TV. Desuden er billedet klart som en flot frostdag over Øresund, mens den lidt buede form gør, at man føler, man får alt, der foregår på skærmen, med, uanset hvilken ende af sofaen, man har valgt at punktere i. Det betyder jo selvsagt, at man kan klemme hele den pukkelryggede ned i hjørnesofaen foran Vild Med Dans eller en landskamp uden at skulle skændes om pladserne – af andet end nødvendigvis sociale årsager. 😉

Her ses mit efterhånden vel nærmest yndlingshjørne i stuen. Lampen er fra Gubi - installeret af Frederikke Aagaard. Hun har også valgt den lyskæde, der hænger ned ad radiatorrørene og derved hår helt fra loft til gulv.
Her ses mit efterhånden vel nærmest yndlingshjørne i stuen. Lampen er fra Gubi – installeret af Frederikke Aagaard. Hun har også valgt den lyskæde, der hænger ned ad radiatorrørene og derved hår helt fra loft til gulv.
En anden ting er det arbejde lysdesigneren Frederikke Aagaard har udført. Det står i skærende kontrast lige pludselig, da jeg til min store fortrydelse fredag eftermiddag vendte hjem til en stue, der sagt med Askepot-termer, var blevet tryllet tilbage til et græskar igen. Og det er lidt som om, at nu, hvor jeg har set det hygge-potentiale, vores stue faktisk har, er det usædvanligt svært at gå tilbage.
Det, jeg har lært er Frederikke, er, at jeg ikke skal være bange for at lyse stuen op! Vi har nok haft en tendens til at tænke, at man jo ikke behøver andet end nogle stearinlys og så en enkelt god læselampe, og så kører vi. Men når stuen er lyst op, kommer det ret flotte rum meget mere til sin ret. Vi har næsten tre meter til loftet, og forbi Frederikke hængte en lyskæde op, som Jon og jeg har døbt “vandfaldet”, er det pludselig noget, vi sætter pris på på en helt anden måde. Desuden satte Frederikke lys op ad alle vægge – også den bag sofaen, hvilket næsten var den vigtigste lærdom. Rummet blev af de mange lyskilder på én eller anden måde indrammet på en måde, som gjorde, at der var meget rarere at være, end der er nu. Hulk. 😉
Vi har investeret i den lyserøde Gubi-lampe og i vandfaldet, og så skal vi også ud og have fat i den hvide Muuto-lampe, da eksperimentet også har lært mig noget om indirekte lyskilder. Altså lamper, som bare lyser uden at lyse på noget. Og så skal vi have hittet et alternativ til væggen bag sofaen så hurtigt som muligt.

Den her fantastiske væglampe ville jeg aldrig selv have valgt, men da den kom op, elskede jeg den. Og Frederikke har endda farvekoordineret den med sofapuderne. #overskud
Den her fantastiske væglampe ville jeg aldrig selv have valgt, men da den kom op, elskede jeg den. Og Frederikke har endda farvekoordineret den med sofapuderne. #overskud
Min foreløbige konklusion på projektet er, at jeg vil have nyt TV (nemlig vores nye BFF Samsung KS9005), og at jeg er totalt færdig med stearinlys-hygge! Tændt lys er det nye sort. Når dagene er grå, må aftnerne altså være lyse – og så kan jeg anbefale at krydre hyggen med en hjemmelavet Banana Split! Den slags smager også bedre, når hjernen bedre kan absorbere det visuelle udtryk også. 🙂